Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Povodom tragedije koja je zadesila rudnik Soko, u kojoj je osam ljudi izgubilo život, a 20 je povređeno, građani Aleksinca i Niša su organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi za povređene rudare.

„Crveni krst Aleksinac u saradnji za Zavodom za transfuziju krvi Niš danas 1. aprila 2022.god. organizuje vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi od 12 do 17 sati u Domu kulture Aleksinac povodom nesreće koja se dogodila u rudniku Soko“, objavljeno je na društvenim mrežama.

Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, izjavio je da su ovoj nesreći stradali: Zlatković Darko, Trivunac Nenad, Grujić Radovan, Petrović Petar, Čokurilo Branko, Zlatanović Branislav, Živković Bratislav i Stajić Bojan.

Najmlađa žrtva je Petar Petrović, koji je imao 31 godinu.

Direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić izjavio je da su svi rudari u rudniku „Soko“ nastradali od posledica gušenja metanom.

„Svi rudari u rudniku „Soko“ nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda“, rekao je direktor Aleksinačkih rudnika Denić.

BONUS VIDEO: Suze i strah posle eksplozije u rudniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar