Ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U policijskoj akciji u Zagrebu uhapšeni su Edin B. i Adnan Ž. za koje se sumnja da su učestovali u organizaciji likvidacije Eldina Ć, svedoka iz slučaja Eskobar, koji je ubijen u maju ove godine.

Načelnik uprave policije Nikola Milina sinoć je kratko rekao medijima da je reč o hapšenju više lica, među kojima ima i stranih državljana, prenosi „Jutarnji.hr„.

„Konstantno radimo na prevenciji delovanja kriminalnih grupa i u poslednjih nekoliko godina smo procesuirali 150 zločinačkih udruženja povezanih s raznim vidovima kriminala. Veoma smo prepoznatljivi i u međunarodnim okvirima. To radimo u saradnji s policijama u susedstvu, zemljama EU-a. To je nešto što smo pripremali, ništa iznenađujuće se nije dogodilo“, rekao je za RTL Milina.

U Zagrebu uhapšeni Edin B. je, prema pisanju bosanskih medija, jedan od najbližih saradnika narkobosa Dina M.C.

Pročitajte još:

Njih dvojica su u begu od prošlog jula kada je BiH tužilaštvo „presrelo“ akciju tužioca Unsko-sanskog kantona i tako, navode dalje BiH mediji, doslovno spasilo organizatore kriminalne grupe koja u šumama na granici s Hrvatskom uzgaja marihuanu vrednu milione maraka.

Isti mediji otkrivaju i da njihovi istražni organi sumnjaju da su Edin B. i Dino M.C. organizatori likvidacije Eldina Ć. ubijenog u maju ove godine, a reč je o svedoku pokajniku iz slučaja Eskobar.

Bosanski istražitelji navodno sumnjaju i da je Edin zajedno sa svojim šefom Dinom pripremao još jednu likvidaciju tamošnjeg narko dilera.

Danas bi tokom dana trebalo da se oglasi policija o samoj akciji i šta je sve od uhapšenih zaplenjeno na teritoriji Hrvatske.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a razbili laboratoriju marihuane u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar