Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Protiv Tijane Maksimović (28), poznatije kao Tijana Ajfon, podignuta je optužnica u BiH zbog sumnje da je organizovala dve devojke iz Beograda da zajedno pružaju seksualne usluge na privatnoj žurci u blizini Bijeljine krajem maja ove godine.

Optužnicu protiv Tijane Ajfon podiglo je Tužilaštvo u BiH, a sumnjiči se za krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju.

U Tužilaštvu BiH su rekli da Maksimovićevu optužnica tereti da je, krajem maja ove godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P, da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u BiH, na područje Bijeljine, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.

Kako se navodi u optužnici, optužena je, zajedno s navedenim osobama, 27. maja, tokom trajanja pandemije koronavirusa, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na reci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Krajem maja ove godine, policajci MUP-a Republike Srpske došli su do informacija da se u jednoj privatnoj vikendici na području Suhog Polja kod Bijeljine organizuje proslava, te su upali u vikendicu i zatekli 35 osoba.

Većina prisutnih, policija je uhapsila a među tim osobama bio je veliki broj kriminalaca, koji su policajcima bili poznati godinama po raznim krivičnim delima. Tu su zatečene i Tijana Maksimović i njene dve prijateljice, a Ajfon je označena kao jedan od organizatora ove žurke.

Prilikom pretresa i hapšenja policija je pronašla 14 paketića sa 46 grama kokaina, devet komada medicinske droge, devet pištolja raznog kalibra, jedan gasni pištolj, tri pancira i više od 10.000 evra u raznim valutama.

Foto: Printscreen/YouTube/ATV

Među uhapšenima, navodno su bili članovi bliski škaljarskom klana, a osim njih, bilo je i osoba sa više pravosnažnih presuda za razna teška krivična dela, ali i neki biznismeni. Tijani Maksimović određen je tada pritvor, dok su svi ostali pušteni da se brane sa slobode.

Nakon samo 15 dana policija je nastavila ovu akciju i uhapsila 12 osoba koje su se dovodile u vezu sa ovom žurkom i osobama koje su tu prisustvovale, a jedna od njih ranije je odslužila kaznu za ubistvo.

Foto: Printscreen/YouTube/ATV

Među uhapšenima na žurci bio je i jedan od najpoznatijih fudbalskih sudija sa ovih prostora Slovenac, Slavko Vinčić. On je tom prilikom ispitan u policiji, ali je ubrzo pušten.

Vinčić je sudija sa značkom UEFA, a nakon privođenja izjavio je da je posle sastanka s poslovnim partnerima pozvan na jedan ranč da proslave.

„Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Posle policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gde sam objasnio da uopšte ne znam te ljude. Nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim u Sloveniju“, rekao je Vinčić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram