Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Denisa Konstantinovića (21) zbog sumnje da je svojim BMW-om, koji je vozio bez vozačke dozvole, brzinom većom od dozvoljene, usmrtio 64-godišnja Zlatu Ž. u Mirijevskom bulevaru, 17. novembra prošle godine.

Konstantinović se tereti za krivično delo teško delo prtotiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećaena kazna zatvora od dve do 12 godina, a tužilaštvo je tražilo da ga sud osudi po zakonu, kao i da mu izrekne meru zabrane upravljanja motornim vozilom, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Takođe je predložilo da mu se produži kućni prtitvor u kojem je 12. januara.

Pročitajte još:

Istragu protiv optuženog pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, ali je zbog svih otežavajućih okolnosti ovog slučaja predmet nedavno prosleđen Višem javnom tužilaštvu, koje je optužnicu danas predalo sudu na potvrđivanje.

D.K. je na saslušanju priznao da je upravljao bez vozačke dozvole „BMV-om“ koji je izazvao nesreću, navodeći da se ne seća detalja.

Prema optužnici, on je 17. novembra oko 11:30 vozio auto iako nije imao vozačku dozvolu i kretao se Mirijevskim bulevarom od ulice Vitezova Karađorđeve zvezde ka Višnjičkoj ulici ne pridržavajući se saobraćajnih propisa.

Vozeći brzinom od najmanje 82 kilometra na čas, iako je u toj deonici dozvoljena brznina 50 kilometara na čas, on je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se zanelo na kolovozu i „izletelo“na trotoar na kojem se nalazila Zlata Ž.

Od siline udara žena je odbačena i oborena na kolovoz, a on je udario u metalni stub ulične rasvete koji je odvaljen i obačen na 45 metara od svog ležišta.

Zlata Ž. je preminula na licu mesta od zadobijenih teških povreda.

Konstantinović je više puta prethodno kažnjavan za učinjene saobraćajne prekršaje.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Mirijevskom bulevaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar