Darko Kostić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv modnog kreatora Darka Kostića zbog izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode, u sticaju sa krivičnim delom Ugrožavanje sigurnosti.

Kako saopštavaju iz ovog tužilaštva, okrivljenom je stavljeno na teret da je krivična dela izvršio dana 19.04.2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobegao.

Pročitajte još:

„Postupajući po predmetnom događaju dežurni zamenik javnog tužioca odredio je zadržavanje u odnosu na D. K. u trajanju od 48 časova, te je nakon njegovog saslušanja predloženo određivanje pritvora, koji predlog je bio usvojen od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

U dokaznom postupku zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljenog koji je izneo odbranu i negirao navode krivične prijave, ispitan je oštećeni koji je opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Takođe, ispitani su svedoci, te su pribavljeni podaci i druga dokumentacija neophodna za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari.

„Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog D. K. oglasi krivim zbog izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 st. 3 u vezi st. 1 KZ u sticaju sa krivičnim delom Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 1 KZ i izrekne mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve (2) godine, kao i meru bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim“, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar