Darko Kostić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Modnom kreatoru Darku Kostiću, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična dela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti, izašao je iz pritvora koji mu je ranije danas ukinut. Advokat Dimitrije Ilić, pravni zastupnik Kostića, za Nova.rs ističe da je saslušan svedok, te da nema osnova da njegov branjenik bude u pritvoru.

Pročitajte još:

„Mogu samo da pohvalim sud koji je odmah odlučio po predlogu advokata za ukidanje pritvora. Međutim, pritvor je morao trajati znatno kraće i od ovih dvadeset dana, jer je na tužilaštvu bilo da ispita samo jednog svedoka. Stoga je očigledno da se odugovlačilo sa ispitivanjem jedinog svedoka kako bi Darko Kostić što duže bio u pritvoru, iako je taj svedok mogao biti ispitan odmah, par dana nakon određivanja pritvora“, kaže advokat Dimitrije Ilić i dodaje:

„Sada je pred nama nastavak istrage, te se nadam da će tužilaštvo i policija pronaći sve one koji su učestvovali u obijanju ateljea Darka Kostića i da će se razotkriti šta se stvarno dogodilo te noći, odnosno stvarnu pozadinu događaja zbog koga je Darko Kostić proveo dvdeset dana u pritvoru. Nažalost, dosadašnji rad tužilaštva i policije nije dao konkretne rezultate u tom pogledu“, ističe pravnik.

Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Podsetimo, modni kreator Darko Kostić je uhapšen nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu u centru Beograda nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajzu i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Sa druge strane, Kostić je tvrdio da je žrtva, te da su mu te noći obili atelje iz kojeg su mu ukradene kreacije.

On je danas pušten na slobodu, a njemu je određena i mera zabrane prilaska navodnoj žrtvi.

BONUS VIDEO: Kuća Darka Šarića na Dedinju jutro nakon hapšenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar