Optužen za šverc cigareta u vrednosti od 600.000 €

Hronika 14. maj. 202111:58 > 12:10
Podeli:
Zatvor 222
Foto: Shutterstock

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Mevljudina Kalača (44) iz Rožaja u Crnoj Gori, koji je u pritvoru, zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem cigareta, rečeno je “Novostima” u Tužilaštvu BiH.

Kalač se tereti da je, 20. Februara, vozeći kamion , iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, prokrijumčario veliku količinu cigareta, koja nije zavedena u carinskoj dokumentaciji. Prevozio ih je, kako se navodi u optužnici, “ skrivene u kamionu, koji je prevozio sekundarne papirne sirovine iz pravca Crne Gore, ka krajnjem odredištu u Hrvatskoj”.

Nakon ulaska u BiH, službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UINO) BiH, kamion su pod pratnjom sprovele na carinski terminal u Sarajevu, gde je upotrebom specijalističke opreme za skeniranje i preglede tereta, otkrivena količina od 292.499 kutija cigareta, procenje tržišne vrednosti od 1.149.872,07 KM!

Cigarete su zaplenjene i oduzete, a optuženi je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

„Ova zaplena, jedna je od najvećih zaplena krijumčarenih cigareta u Bosni i Hercegovini“, kaže Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar