Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Opštinske funkcionerke iz Surdulice, osumnjičene za malverzaciju sa javnim nabavkama oko rekonstrukcije Informacionog centra za zaštitu životne sredine na Vlasini, pre dva dana su uhapšene zbog zloupotrebe sa javnom nabavkom i štete koje su naneli Opštini, a samo dan nakon hapšenja puštene su da se brane sa slobode, potvrdili su iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva, reč je o predsednici komsije za javne nabavke, kao i tri člana komisije iz Surdulice, te se sumnja da su M. S, D. S, S. M i O. V. 2014. godine prihvatile ponudu sa najvišom ponuđenom cenom, a nezakonito odbile najpovoljniju ponudu, zbog čega je fondu Evropske unije vraćen iznos od 28.769 evra na teret Opštine Surdulica, piše portal Južne vesti.

Pročitajte još...

Iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu kažu da za njih nije bilo predloženo određivanje pritvora, što znači da će se braniti sa slobode.

Takođe, za M.S. se sumnja i da je izvršila krivičnno delo zloupotrebe službenog položaja, a iz MUP-a, su naveli da je reč o rukovodiocima u opštini Surdulic

Inače, po hapšenju načelnica odmah su oglasilo i rukovodstvo opštine Surdulica, te je predsednica Opštine Aleksandra Popović tražila od nadležnih da se uhapšene brane sa slobode jer, kako je kazala, nema dokaza da je bilo zloupotrebe.

Podsetimo, kada je navodna malverzacija učinjena, u vrhu Opštine nalazio se sadašnji ministar Novica Tončev, pa na vest o hapšenju nije izostala ni njegova reakcije, te je naveo da postoje dokazi koji govore u prilog tome da je u spornom slučaju ispoštovana procedura i da je sve urađeno po Zakonu.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar