Viši sud u Nišu Foto:Shutterstock/WR7

Nišlija Aleksandar Mirčić optužen za tri krivična dela otmice u saizvršilaštvu, danas je pred Višim sudom u Nišu izjavio da će se i u nastavku postupka braniti ćutanjem kao što je to učinio i na prethodnom glavnom pretresu održanom 14. decembra prošle godine.

„Po savetu svog advokata nastaviću da se branim ćutanjem. Zadržavam pravo da u nekom delu postupka iznesem odbranu“, kazao je Mirčić.

On se tereti da je tokom 2002. godine u Parizu u saizvršilaštvu sa Bojanom Nikolićem, koji je osuđen u Francuskoj i sada pokojnim Zoranom Ranđelovićem, Olgu Sergijenko koju su kupili za 5.000 evra, tri meseca držao zatočenu kako bi je prisilili na prostituciju.

Pročitajte još.

„Zoran Ranđelović joj je po Mirčićevom nalogu sekirom odsekao deo malog prsta, nakon čega su je prebacili u Tuluz da bi je seksualno eksploatisali. Sva trojica su Mramer Kadiju , koju su prisiljavali na prostituciju u Tuluzu i šire, zlostavljali da bi im kazala šta su ona i pokojna Vesna Radovanović kazale u policiji kada su saslušavane zbog sumnje da su žrtve seksualne eksploatacije. Mramer Kadija je naga vezivana, zakivani su joj ekseri pod nokte, udarena je lopatom u glavu pre nego što je vraćena iz Pariza u Tuluz gde je nastavljena njena seksualna eksploatacija. Vesnu Radovanović takođe u cilju da saznaju šta je kazala policiji, takođe su zlostavljali. Mirčić je naložio Nikoliću da je muči, prilikom udaranja u glavu ona je odletela ka zidu i zadobila povredu od koje je preminula na licu mesta. Mirčić je doneo kofer pa je Nikolić u njega smestio leš koji su odneli u šumu gde ga je Nikolić zakopao dok je Mirčić čuvao stražu“, navedeno je u optužnom aktu koji je protiv Mirčića podnelo Više javno tužilaštvo u Nišu.

Sudija Aleksandra Mojašević je za sledeći glavni pretres odlučila da sasluša Mirčićevu suprugu A.Ž. ali će na suđenje pozvati svedoke iz Francuske, uključujući dve žene za čije se zlostavljanje tereti Mirčić te još četvoricu ljudi koji bi mogli imati saznanja o ovim događajima.

Mirčić je u Francuskoj osuđen na 30 godina zatvora koliko je dobio i njegov saučesnik Bojan Nikolić. Kako nije bio dostupan njihovim organima gonjenja oni su raspisali poternicu pa je uhapšen u Srbiji.

Kako saznajemo, najtragičnija figura ovog događaja Vesna Radovanović ima još samo roditelje koji žive u Francuskoj.

„Oni su stari i bolesni, pokušavaju da budu jaki u očekivanju da njihova kćer dobije pravdu. Njena sudbina je veoma tragična, ona je bila divna, odličan đak, perspektivna u svakom pogledu ali se zaljubila u čoveka koji je to iskoristio da je seksualno eksploatiše. Nevladina organizacija „Astra“ koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima jednu knjigu je posvetila baš njoj“, naveli su naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

BONUS VIDEO: Pucnja u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar