Foto: Facebook/Igor Ivanovic

"Nikad ne znaš kad nekoga vidiš poslednji put, izvini za sve anđele, počivaj u miru...", glasila je jedna od oproštajnih poruka poginulom operateru i pilotu iz Borče, koji je stradao u padu aviona iznad Kozare u Republici Srpskoj.


Igor Jovanović (34) iz beogradskog naselja Borča poginuo je u padu sportskog aviona „pajper 28“ koji je u četvrtak nestao iznad Omarske u Republici Srpskoj, a juče je pronađen na Kozari u selu Subotiću. U olupini aviona nije bilo preživelih, a pored poginulog Jovanovića, poginula je i 31-godišnja državljanka Rumunije koja je upravljala avionom.

Da je Igor Jovanović bio mladić koga su svi voleli, svedoče i brojne opraštajne poruke koje su preplavile njegove profile na društvenim mrežama. Njegovi prijatelji, poznanici i kolege, tužnim porukama koje kidaju dušu šalju poslednji pozdrav preminulom pilotu.

Večno ćeš ostati u našim srcima, neka te andjeli čuvaju, prijatelju naš…

Posted by Mirjana Tomic on Петак, 11. децембар 2020.

„Večno ćeš ostati u našim srcima, neka te andjeli čuvaju, prijatelju naš“, „Uze nam Kozara još jednog sjajnog pilota. Nadam se da ćemo opet leteti zajedno negde gore. Nek ti je plavo nebo brate“, „Tužno, pretužno, otišao si prerano, a nisi se sa svima pozdravio, neka te anđeli čuvaju“ – neke su od pokuka na društvenim mrežama.

Foto: Facebook/Igor Ivanovic

Njegovi prijatelji pitali su se u oproštajnim porukama, zbog čega je mladi pilot otišao „tako mlad i prerano“.

„Počivaj u miru druže moj“, „poslednji pozdrav veseli dečače, plavo ti nebo bilo“, „Nikad ne znaš kad nekoga vidiš poslednji put, izvini za sve anđele..“, nizale su se poruke jedna za drugom.

Podsetimo, sportski avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odleteo za Kladušu. U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine protiv besnila za lisice, nestao je sa radara. Nakon toga krenula je intenzivna potraga za njim, a olupina aviona pronađena je juče na izuzetno nepristupačnom terenu. Potragu je znatno otežavala gusta magla koja je obavila planinu. Uviđaj na mestu nesreće danas je u toku, a meštani kažu da će spasiocima biti potrebno mnogo vremena da dođu do tela nastradalih i olupine…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram