Olivera Krsmanic

Olivera Krsmanić (35) koja je 2005. godine ubila taksistu, puštena je na slobodu mesec i po dana pre isteka pune zatvorske kazne.

Krsmanićeva je tokom vikenda izašla iz ženskog zatvora u Požarevcu, u kom je provela bezmalo 15 godina. Podsetimo, njoj je prvostepenu kaznu od 40 godina zatvora više nego duplo smanjio Apelacioni sud. Olivera Krsmanić se, kako otkriva Kurirov izvor, tokom boravka u zatvoru ponašala korektno. Vladanje joj je bilo primereno. Za sve ove godine završila je brojne kurseve za zanate, a učestvovala je i na brojnim takmičenjima za osuđenike. Dok je boravila u kazamatu, posećivali su je članovi porodice, a sa njima se čula i telefonom. Svojim cimerkama je pričala da po izlasku na slobodu planira da ode kod svoje mame u inostranstvo i promeni život iz korena.

Krsmanićeva često pričala o zločinu koji je počinila 2005. Isticala je da se kaje i da joj je žao zbog toga što je ubila taksistu. Zločin koji je potresao Srbiju Olivera Krsmanić počinila je sa samo 20 godina. Ona je kobnog dana pozvala taksi, a Nezir Šišić, koji je bio bivši inspektor, došao je da je pokupi. Kada su stigli do Ceraka, račun je bio 597 dinara, ali je Olivera odlučila da ne plati ceh, već da ubije Šišića. Pucala mu je u glavu, a vozilo je odvezla do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gde ga je zapalila.

Potom se sastala sa prijateljem Slobodanom Jordanovim, koji je na pumpi u selu Mojsinje kod Čačka ubio radnika Zorana Radovića. Oboje su uhapšeni u Beogradu, nedugo posle zločina, a Jordanov je prilikom hapšenja ranio policajca Nenada Jelića.