Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Viši sud u Beogradu oglasio se povodom incidenta koji se dogodio na protestu pre tri dana u Beogradu i saopštio da je pritvor određen za četiri osobe, dok je kućno zadržavanje određene šestoro učesnika protesta, jedna osoba je puštena na slobodu, a ukupno sedam osoba osuđeno je na uslovne zatvorske kazne uz novčanu kaznu.

Sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneli su rešenja kojima je prema okrivljenima A.M. (39), R.S (58), T.B. (26) i J.P. (54) određen pritvor, koji im po tim rešenjima može trajati najduže 30 dana.

Pročitajte još:

Pritvor je prema okrivljenima A.M. (39), R.S (58), T.B. (26) i J.P. (54) određen iz zakonskih razloga, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima A.M. (39), R.S (58), T.B. (26) i J.P. (54) na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Istovremeno, prema okrivljenima Š.S. (45), D.S. (54), R.A. (18), D.G. (36), P.D. (23) i R.D. (19) određena je mera zabrane napuštanja stana bez primene elektronskog nadzora.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Okrivljenima Š.S. (45), D.S. (54), R.A. (18), D.G. (36) i P.D. (23) na teret je stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok je okrivljenom R.D. (19) na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Takođe, u odnosu na okrivljenog P.P. (44) odbijen je kao neosnovan predlog za određivanje pritvora, te je određeno da se imenovani okrivljeni ima odmah pustiti na slobodu.

Protiv svih napred pomenutih rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Konačno, sedmorica okrivljenih su sa javnim tužiocem zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela, koji su prihvaćeni presudama donetim od strane sudija za prethodni postupak, i to:

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

1. Okrivljeni Š.L. (23) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 3 meseca i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 1 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 10.000,00 dinara,

2. Okrivljeni Đ.R.(19) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu , pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 3 meseca i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 1 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 dinara,

3. Okrivljeni O.V. (48) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu , pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 4 meseca i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 1 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 dinara,

4. Okrivljeni M.Z. (68) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 6 meseci i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 2 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 dinara,

5. Okrivljeni S.S. (36) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 6 meseci i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 2 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 dinara,

6. Okrivljeni V.N. (32) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 6 meseci i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 2 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 dinara,

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

7. Okrivljeni R.M. (38) oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pa mu je izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajnju od 6 meseci i istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko osuđeni za vreme od 2 godine ne učini novo krivično delo, kao i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar