Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom incidenata na protestu opozicije ispred Skupštine grada Beograd. Sedmorica uhapšenih priznali su krivicu i oni su sklopili sporazume sa tužilaštvom, dvoje uhapšenih pušteno je da se brani sa slobode, dok je pritvor predložen za 11 osoba.

Svi osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, rečeno je iz ove institucije.

Pročitajte još:

Sedmorica osumnjičenih su nakon saslušanja priznali krivicu i zaključili sporazum o priznanju krivičnih dela na uslovne kazne zatvora i novčane kazne, koji sporazumi će biti prosleđeni na odluku o potvrđivanju Višem sudu u Beogradu.

Četvorica osumnjičenih Zoran M. (68) Srđan S. (36), Nikola V. (32) i Marko R. (38) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja na uslovne kazne zatvora od 6 meseci s rokom provere od 2 godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, odnosno Marko R. na novčanu kaznu od 10.000 dinara.

Relja Đ. (18), Luka Š. (23) ii Vojislav O. (48) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora od 3 meseca s rokom provere od godinu dana i novčane kazne od 20.000 i 10.000 dinara.

Prema dvoje osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje, Milici M. (37) i Stefanu M. (19) i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da prema 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pritvor je predložen za Stanoja Š. (45), Andreja R. (18), Gojka D. (36), Dimitrija R. (19), Pantu J. (54), Dimitrija P. (21), Branislava T. (26), Slavomira R. (58), Mateja A.(39), Predraga P. (44), Sašu D. (54)

Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave zbog navedenih krivičnih dela, povodom kojih će biti sprovedene dokazne radnje u skaćenom postupku, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv osumnjičenih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke, navodi VJT.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare