Klub Gotik, Matej Periš, misteriozna devojka, žena, silueta, splićanka, nestanak
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska/Shutterstock

Prijateljica Mateja Periša koja živi u Podstrani kod Splita, a u vreme njegovog nestanka bila je u Beogradu, još se nalazi u Srbiji.

Na društvenim mrežama, na stranicama koje se odnose na Matejev nestanak, od sinoć se piše kako je devojci zabranjen izlazak iz Srbije jer joj je oduzet pasoš. To je danas demantovao srpski MUP i naveo da ona i dalje ima pasoš i da ga joj srpska policija nije oduzela.

Nešto posle 16 časova splitsa „Slobodna Dalmacija“ kontaktirala je njenog oca.

Pročitajte još:

„Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to mogu da vam potvrdim. Ali nema govora o tome da joj je oduzet pasoš. Trebala bi iz Beograda za Split da krene večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema sa kolima. Sve vreme sam s njom u kontaktu. Savetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzet pasoš“, kaže otac Splićanke, a osvrnuo se i na noć kada je Matej nestao.

„Moja ćerka ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom u kontaktu. Poslao joj je te večeri poruku na Instagramu u kojoj je napisao dve reči: ‘De si!‘. Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju“, kaže.

Foto:Dragan Mujan Nova.rs

Inače, kako saznaje „Slobodna Dalmacija“, njegova supruga, majka devojke o kojoj ceo region danima govori, bila je učiteljica Mateju od prvog do četvrtog razreda u jednoj splitskoj osnovnoj školi, a Matej je s njihovim sinom bio dobar prijatelj. I on je trebalo da ide s njim u Beograd, ali je odustao od puta jer im je nedavno u saobraćajnoj nesreći poginuo zajednički prijatelj pa mu nije bilo do veselja.

U petak su mnogi novinari pokušali da stupe u kontakt sa debvojom iz Splita kojoj je Matej pisao kobne večeri, ali ona je izbrisala sve društvene mreže, a na mobilni se nije javljala. Prethodno je svoju profilnu fotografiju na Fejsbuku zamenila crnim pozadinom, a zatim izbrisala profil.

Policija je danas ušla u 18. dan potrage za Matejem i i dalje radi sve u svojoj moći da ga pronađe. Njegov otac Nenad Periš je i dalje u Beogradu i kako je rekao, neće otići dok ne pronađe svog sina. Matejevi prijatelji koji su bili u Beogradu u vreme njegovog nestanka su uveliko u Splitu, a tamo ih opet ispituje hrvatska policija.

BONUS VIDEO: Rečna policija pretražuje Savu u blizini kluba „Gotik“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar