Čedomir Jovanović

Stefan Petrović, advokat Čedomira Jovanovića, kaže da činjenica da je Treće osnovno javno tužilaštvo naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv njegovog klijenta ukazuje na to da policija do sada nije počela sa izradom te krivične prijave "ili zbog nedovoljno informacija ili zbog njihove neosnovanosti".

U izjavi za Tanjug Petrović navodi da je u noći 2. juna 2021. godine, kada je došlo do incidenta na Novom Beogradu ispred restorana brze hrane, upravo Jovanović bio napadnut od strane lica prethodno osuđivanih za teška krivična dela.

„Na to policija nije adekvatno reagovala, te nije moguće nikakvom jezičkom i životnom akrobacijom pripisati ovo delo Jovanoviću koji je bio žrtva napada“, naglasio je Petrović, komentarišući jedno od tri krivična dela za koja će, kako je najavilo tužilaštvo, protiv Jovanovića biti napisana krivična prijava, a to je nasilničko ponašanje.

Osvrćući se na krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, Petrović je ukazao da se ono goni po privatnoj tužbi oštećenog lica, te da ovde krivična prijava nije sredstvo kojim se pokreće postupak.

„Krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti nije delo za koje se očekuje da će policija podneti krivičnu prijavu, s obzirom da policijski službenici nisu vršili službenu dužnost – jer da jesu, do incidenta, odnosno napada na štićeno lice – gospodina Jovanovića ne bi ni došlo“, naglasio je njegov advokat.

Prethodno je i Jovanović rekao za B92 da nije dobio krivičnu prijavu, navodeći da ne sumnja u tačnost vesti, jer tužilaštvo u Srbiji funkcioniše na takav način.

„Mogu i 100 prijava da podnesu, ali nikada neću žrtvovati mir svoje porodice. A njima je mnogo lakše da budu sluge crnogorskih klanova, nego da se isprave na noge i poštuju zakone ove zemlje“, rekao je Jovanović.

Napomenuo je da, kada je pročitao vest o krivičnoj prijavi u medijima, pomislio je da je „gori od Belivuka i Saleta Mutavog“.

Najavio je da će sve što ima reći pred Trećim javnim tužilaštvom, ali da će pitati ko je odgovoran za atentate na njega, napade na njegovu ćerku, za postavljanje bombe pod njegov automobil..

On smatra i da je ova krivična prijava odgovor na njegov dopis unutrašnjoj kontroli MUP-a, kao i na prijavu koju je podneo protiv direktora policije Vladimira Rebića.

„Jedno staklo košta 7.000 dinara. Oni brane lik i delo jedne škode koju sam šutnuo, pošto neću da moju glavu stružu sa asfalta kao što su druge“, napomenuo je Jovanović i najavio da će sutra ispred Trećeg javnog tužilaštva održati konferenciju za medije.

Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je saopštilo da je nakon izvršenih provera izdalo nalog policiji da se protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela u vezi sa događajem od 2. juna kada je ostećen objekat brze hrane „Pončo“ na Novom Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar