Foto:evropskasrbija.rs

Srđan Egić (42) uhapšen je juče nakon što je devojka (21) pozvala policiju i prijavila da ju je silovao u stanu u Novom Sadu. Ona je upućena na lekarski pregled, a njemu je određeno policijsko zadrđavanje do 48 sati.

O ovom slučaju oglasio se njegov advokak Goran Karadarević:

„Zamolio bih javnost, pre svega sredstva javnog informisanja da ne kršimo pretpostavku nevinosti moga klijenta. Ovo su osnovne odredbe Zakonika o krivičnom postupku i obavezuju sve da se pridržavaju ovog načela, u smislu obaveze suzdržavanja da se u javnosti na ovaj način povređuju prava osumnjičenog. Dakle sačekajmo rezultate barem prikupljanja dokaza pre nego što naškodimo časti i ugledu neke ličnosti. Ovo su osetljivi predmeti, gde se često i javnost isključuje iz postupka“, rekao je advokat Karadarević.

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, Srđan Egić će sutra izneti odbranu pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Kako je Nova.rs saznala, bivši novosadski političar S. E. (42), osumnjičen da je 8. marta u stanu silovao dvadesetjednogodišnju devojku, godinama je bio direktor doma za nezbrinutu decu Dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Iz novosadske Policijske uprave potvrđeno je da je S. E. uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je “preksinoć, u jednom stanu silovao dvadesetjednogodišnju devojku”, usled čega mu je određeno zadržavanje pre privođenja višem javnom tužiocu. Pored poslovnih dostignuća, u zvaničnoj biografiji osumnjičenog se navodi i da je “nosilac crnog pojasa u džudou”.

Kao i da je otac dve kćerke.

***

BONUS VIDEO: Da li je bilo silovanja u zemunskom vrtiću?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar