Dragoslav Milojević Foto: Printscreen/Twitter/ larakorft

Dragoslav Milojević, student koji je uhapšen prvog dana protesta ispred RIK-a, nakon što je pušten na slobodu uz krivičnu prijavu istakao je da su mu iznudili izjavu i da nije tačno da je plaćen od opozicije što su tvrdili pojedini tabloidi. Povodom ove izjave oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštenjem da je osumnjičeni Milojević na saslušanju pred ovim tužilaštvom 18. decembra 2023. godine izričito izjavio da ga od trenutka hapšenja niko nije maltretirao.

Na posebno pitanje tužioca da li je maltretiran od strane policije, osumnjičeni je odgovorio: “U utorak oko 00:00 časova dok sam bio na ulici neko me je udario u glavu nekim predmetom, a kada me je policija privela, niko me nije maltretirao”, izjavio je osumnjičeni na zapisnik sa saslušanja, koji je potpisao bez stavljenja primedbi, kao i njegov izabrani branilac.

Dragoslav M. je prethodno podučen o svojim pravima u krivičnom postupku, pored ostalog da može da zahteva lekarski pregled bez odlaganja, odnosno da ga pregleda lekar koga slobodno odabere, a ako nije dostupan, lekar koga odredi tužilaštvo ili sud, a što Dragoslav M. nije tražio.

Napominjemo da osumnjičeni nije imao bilo kakve vidljive povrede, niti se žalio na iste.

Takođe, ukazujemo on je odbio da ga brani advokat po službenoj dužnosti i izabrao svog advokata u čijem je prisustvu dao izjavu pred javnim tužiocem.

Na saslušanju je izneo odbranu u kojoj je, između ostalog, naveo da je učestovao na protestima koalicije „Srbija protiv nasilja“, navodeći da ga za to plaćaju lideri koalicije D. Đ. i M. T. ukupno 150 evra mesečno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar