Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Nova.rs

Nesrećna žena stradala je večeras kada se provlačila između autobusa i podletela pod vozilo. Ona je tom prilikom ostala na mestu mrtva.

Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila danas na Karaburmi na okretnici autobusa u Ulici Salvadora Aljendea, kada je vozač autobusa udario ženu koja je pretrčavala ulicu (koja je preminula na licu mesta), dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je u saradnji sa saobraćajnom policijom izašao na lice mesta radi obavljanja uviđaja.

Pročitajte još:

Na licu mesta alkotestiran je vozač koji nije imao prisustvo alkohola. Nakon izvršenog uviđaja, prikupljenih izjava i obezbeđenjem materijalnih dokaza od strane dežurnog tužioca naloženo je da se podnese krivična prijava redovnim putem protiv vozača autobusa zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

U daljem toku postupka naloženo je da se uradi vanredni tehnički pregled vozila, da se skine video nadzor, takođe biće preduzete i ostale neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja postojanja odgovornosti i eventualnog doprinosa preminule, navode iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, danas oko 16.40 časova dogodila se saobraćajna nesreća na okretnici autobusa u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi u kojoj je poginula jedna žena. Prema rečima svedoka, ona se provlačila između autobusa na okretnici i pokušala da pretrči do stanice, kada je na nju naletelo vozilo gradskog saobraćaja.

„Sve se dogodilo iznenada, ona je podletela pod autobus i uhvatio ju je točak. Vozač autobusa nije ni primetio šta se dogodilo, a tek kada su mu kolege skrenule pažnju, zaustavio se. Iako je išao malom brzinom, za ženu nije bio spasa“, izjavio je jedan od svedoka nesreće.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Po rečima drugog očevica, scena je bila strašnija, krvi je bilo na sve strane.

„Policajci su me pozvali da pogledam da li možda znam tu ženu. Podigli su čaršav kojim je bila pokrivena i meni je skoro pozlilo. Bila je skroz unakažena. U pitanju je starija žena“, rekao je ovaj očevidac za portal Nova.rs.

Vozači autobusa GSP kažu da je to jedno od najrizičnijih mesta za vožnju, a tome doprinose i pešaci koji često pretrčavaju ispred autobusa ili se provlače između njih.

„Izgrađen je trotoar kojim može da se stigne i do pešačkog prelaza, ali niko to ne poštuje. Ovde čovek mora da otvori četvore oči. Ja vozim noćnu liniju 16 i kada stanem, ama baš svi putnici prelaze ispred autobusa, skoro i ne gledajući. Osim toga, zbog nepropisno parkiranih automobila moramo da ulazimo sa okretnice u saobraćaj u suprotnom smeru“, objašnjava ovaj vozač GSP.

****

BONUS VIDEO: Okretnica autobusa na Karaburmi na kojoj je poginula žena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare