Ilustracija Foto:Shutterstock

U subotu je tokom jednog svadbenog veselja došlo do nesvakidašnje tuče između svatova i pripadnika obezbeđenja tog objekta, a vinovnici tuče imaju svako svoju stranu priče. U subotu je tokom jednog svadbenog veselja došlo do nesvakidašnje tuče između svatova i pripadnika obezbeđenja tog objekta, a vinovnici tuče imaju svako svoju stranu priče.

Menadžment mioničkog „D Lux“ restorana se oglasio saopštenjem jer su, kako kažu, „suočeni sa linčom u medijima i na društvenim mrežama“.

„U kasnim popodnevnim satima na svadbenom veselju došlo je do više incidenata u pogledu nedoličnog ponašanja prema osoblju restorana i namernog oštećenja imovine većih razmera od strane određenog broja gostiju u vidu razbijanja čaša, flaša i tanjira, te lupanja stolica i barskih stolova“, kaže se u njihovom saopštenju za javnost.

Pročitajte još:

Podsećaju da restoran upravo u cilju izbegavanja ovakvih nemilih scena od početka svog poslovanja ima zaključen ugovor o obezbeđenju objekta sa privrednim društvom „Dekapolit“ iz Valjeva.

„U skladu sa poslovnom politikom restorana, gosti koji su vinovnici incidenta više puta su opominjani da se uzdrže od daljeg oštećenja imovine i ugrožavanja bezbednosti gostiju, ali su se na upozorenja oglušili, te su radnici obezbeđenja bili prinuđeni da ih udalje iz svečane sale u hol objekta. Revoltiran takvim postupkom, veći broj lica se uputio u hol i izazvao koškanje sa radnicima obezbeđenja koji su koristili svoja ovlašćenja srazmerno jačini napada koji su pertrpeli“, objašnjava menadžment restorana „D Lux“.

Iz restorana se na kraju ovog saopštenja „zahvaljuju zakupcu Draganu D. na upućenom izvinjenju i prihvatanju svoje odgovornosti za nemili događaj shodno ugovorenim odredbama“.

Tužilaštvo odlučuje o podnošenju krivičnih prijava
Nadležno tužilaštvo u Mionici danas će, na osnovu policijskog izveštaja i izjava aktera, odlučiti o eventualnom podnošenju krivičnih prijava.

Podsećamo, „Blic“ je juče pisao o tuči svatova sa obezbeđenjem, a tom prilikom je povređeno sedam osoba, od kojih je jedna teže i zadržana je na bolničkom lečenju.

Svatovi tvrde da je okidač za tuču bio potez radnika obezbeđenja, koji su iz svečane sale izveli gosta koji je razbio jednu čašu i popeo se na stolicu, da bi mu potom u toaletu udarili dva šamara, kao i njegovom prijatelju koji je došao da ga zaštiti.

Dok iz restorana tvrde da je došlo do masovnog oštećenja inventara, mladenci kažu da nije istina da su svatovi namerno lomili inventar, a i da se dogodilo „da neka čaša na veselju bude polomljena, oni su se obavezali da snose svu štetu koja nastane i da nije bilo potrebe da radnici obezbeđenja tuku sve redom, da ljudi nakon njihovih batina završe u bolnici ili sa kragnom, ako su smatrali da problem postoji onda se to moglo rešiti na civilizovan način, a ne batinanjem“.

VIDEO: Užasna nesreća kod Subotinca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar