Beograd Osnovna škola Skadarlija, OŠ Skadarlija, Francuska ulica, zgrada, dojava o bombi u školi, bomba
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Osnovna škola "Skadarlija" saopštila je da su odmah po prijavi da jedan učenik donosi nož-leptir u školu, u petak po završetku nastave preduzete sve mere u skladu sa Protokolom. Učenik će do okončanja disciplinskog postupka nastavu da prati onlajn.

Kako se navodi u saopštenju te škole, odmah je obavljen razgovor sa roditeljima učenika za koga se sumnja da je u školu doneo nož, a odmah sutradan, u subotu, održan je i sastanak školskog Tima za sprečavanje nasilja.

Na predlog Tima direktorka, škola je donela Rešenje o udaljavanju učenika sa neposredne nastave i počev od danas učenik će, do okončanja disciplinskog postupka, nastavu da prati onlajn.

Pročitajte još

„O saznanjima i preduzetim aktivnostima obaveštene su  nadležne institucije – Ministarstvo prosvete, PS Stari grad,  kao I Centar za socijalni rad. Poslato je  obaveštenje roditeljima“, navodi se u saopštenju OŠ Skadarlija, koje popsiuje Mirjana Sloboda.

Naglašavam da je bezbednost učenika  prioritet naše škole i nema govora o zataškavanju. Svi u školi dele mišljenje da je dobra saradnja sa roditeljima ključna  i u najboljem interesu svih učenika. Zbog toga smo, za danas popodne,  zakazali sastnak Saveta roditelja, kako bismo im izložili činjenice i otvoreno razgovarali o situaciji“, zaključuje se u saopštenju.

Beograd Osnovna škola Skadarlija, OŠ Skadarlija, Francuska ulica, zgrada, dojava o bombi u školi, bomba
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić podelio je na drušvenim mrežama informaciju da je jedan učenik Osnovne Škole „Skadarlija“ na Dorćolu doneo nož u ovu ustanovu, ali da nadležni ćute i žele da prikriju ovaj slučaj.

Kako je napisao, pomenuti učenik je više puta prijavljivan za nasilničko ponešanja, da je šamarao i matretirao druge učenike, ali da se sve zataškava i da su roditelji jako uznemireni jer je protekle sedmice poneo „leptir“ nož  u školu, a kao dokaz postoji i snimak.

BONUS VIDEO Policija još utvrđuje otkud nož u rancu osmaka koji pohađa Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar