Foto: Facebook

Tri meseca nakon surovog ubistva Lidije Miljković (42) u Vićenci, koju je ubio bivši partner Zlatan Vasiljević, kao i svoju bivšu devojku, a zatim sebe, u italijanskom sudu je održano prvo ročište za nasilje u porodici, jer je nesrećna žena ranije prijavila muža za to krivično delo.

Međutim, od 2019. godine, kada je podignuta optužnica protiv Vasiljevića, nije održano ni jedno ročište, a u međuvremenu dogodio se stravičan zločin, prenosi italijanski medij lgiornaledivicenza.it. 

Na ročištu 14. septembra, sudija je kratko istakao kako nema potrebe da se nastavlja sa sudskim postupkom, s obzirom na to da je počinioc mrtav.

Čak 8 odlaganja ročišta

Ročište koje se odigralo 14. septembra je bilo kratko. Sudija je uzeo u obzir smrtovnicu i izjavio da ne mora da vodi postupak protiv optuženog u vezi sa krivičnim delima koja mu se pripisuju jer su ugašena njegovom smrću.

Pročitajte još:

Već 2018. godine Lidija Miljković je podnela tužbu. Uvrede, pretnje, nasilje, zlostavljanje, iznenadni i nekontrolisani udarci i izlivi besa – stvari su zbog kojih je uplašena Lidija prijavila svog bivšeg partnera.

Konačno, 7. februara 2019. protiv Vasiljevića je podignuta optužnica.

Prvo ročište zakazano je za 17. april 2019. godine, a sledeće 22. maja iste godine. U međuvremenu stiže pandemija, te se  ročišta prekidaju, međutim kada je proces nakon toga počeo, došlo je do ponovnog odlaganja..

„Zlatan se nikada nije pokajao! Bio je manipulator, a da se suđenje koje smo čekali od 2019. odigralo ranije, Lidija bi i dalje bila tu, bila bi živa, jer bi on bio iza rešetaka“, ispričao je Lidijin brat.

Podsetimo, Zlatan Vasiljević je tog kobnog dana 8. juna ove godine ubio Lidiju Miljković i Gabrijelu Serano, a potom izvršio samoubistvo. Monstrum je Lidiju ubio nakon što je ostavila decu u školu. Zločin se dogodio na parkingu kod škole.

BONUS VIDEO: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar