Foto:Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Radna grupa za praćenje svih slučajeva napada na advokate i unapređenje krivično-pravne zaštite advokata održala je danas novi sastanak na kojem su članovi Radne grupe informisani o preduzetim radnjama od strane državnih organa u slučajevima napada na advokate, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Tom prilikom razmatrani su načini unapređenja rada Radne grupe i dogovoreno je da će se u narednom periodu održavati kontinuirani sastanci u cilju unapređenja zaštite advokata.

Istovremeno, dogovoreno je da će se i ubuduće nastaviti sa blagovremenim ažuriranjem podataka o broju i fazi krivičnih postupaka u predmetima u kojima se advokati nalaze u svojstvu oštećenih.

Ispred Ministarstva pravde sastanku su prisustvovali šef Kabineta ministra pravde i predsednik Radne grupe Marijana Savić Simić, viši savetnik Vladimir Vinš i sekretar Radne grupe Branislav Stojanović.

Republičko javno tužilaštvo predstavljao je zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković, Ministarstvo unutrašnjih poslova pripadnik Uprave kriminalističke policije Slaviša Krstić, dok su ispred Advokatske komore Srbije prisustvovali Viktor Gostiljac, Dušan Bratić i Nenad Ranković, dodaje se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar