Foto:ni.vi.sud.rs

Predsednici Višeg suda u Nišu D. Ž. danas je zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja određen jednomesečni pritvor.

Podsetimo, D. Ž. se na teret stavlja da je pustila na uslovnu slobodu osuđenika R. M., kao predsednik vanraspravnog veča ovog suda, a zauzvrat je dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru za njenu porodicu, koji joj je dodelilo privredno društvo čiji je vlasnik sin osuđenog.

Pročitajte još:

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 20.10.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj D.Ž. odredio pritvor, koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenoj D.Ž. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenoj D.Ž. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika.

Foto:M.Isailović/Nova.rs

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare