Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Olgici Markanović, koja se sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, određen je pritvor do 30 dana, saznaje Nova.rs.

Advokat Nikola Dumnić potvrdio je za naš portal ovu informaciju.

„Tačno je da je mojoj branjenici određen pritvor“, rekao je Dumnić za Nova.rs.

Markanovićeva je danas saslušana u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu i ona je negirala sve optužbe sa kojima se susreće.

„Dana 03.06.2021. godine pred postupajućim zamenikom tužioca saslušana je O.M. na okolnosti izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi i dr. Krivičnom prijavom PU za grad Beograd -Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala okrivljenoj O.M je stavljeno na teret da se u periodu od 01.04.2020. godine do 15.01.2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br. 8 za novčanu naknadu bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa, gde je pružala medicinske estetske usluge i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i sl.) i usmenim putem pacijentima prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata – oštećenih. U radnjama koje je preduzela pomagala joj je J.T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije“, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Pročitajte još:

„Protiv O.M. je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja R. Srbije, te je tužilaštvo postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno“, piše dalje u saopštenju i dodaje se:

„U svojoj odbrani okrivljena je negirala navode krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine, da je tretmane pacijetima pružala uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila)“, navode iz tužilaštva.

Olgica Markanovic
Olgica Markanović Foto:Instagram/olgicamarkanovic

Podsećanja radi, protiv Olgice Markanović je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo je postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare