Stanovi stanara zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, koja se urušila pre nekoliko meseci, su opljačkali, a Beograđanima su tom prilikom odnete najvrednije stvari - od bundi, pa sve do fotografija dece. Na pomenutoj lokaciji već mesecima nema nikakvih radova, a čak je i obezbeđenje prestalo da čuva objekat što je dovelo do toga da lopovi uđu u zgradu i odnesu sve ono što je bilo vredno.

„Krš i lom, i usput smo videli da su sva vrata pijucima obijena. Bunde, to što smo mogli da vidimo na brzinu, uzeli su nam video projektor i kutije sa filmovila iz prošlogi od dece. Zgrada je čuvana dva meseca, neko je zakazao“, rekao je za Tanjug Novica Stanimirović.

Pročitajte još:

Sa druge strane, ono što je izvesno jeste da četiri meseca nema nikakvih pomaka na mestu na kome se urušila zgrada u Vidovdanskoj, i to zbog gradilišta na susednoj parceli.

Nadležni su obećali pomoć, a na pomenutoj lokaciji se četiri meseca ništa nije promenilo.

Sem što su u međuvremenu pomenutu zgradu prestali da obezbeđuju. To je dovelo do toga da oni, koji su ostali bez domova, sada ostanu i bez stvari.

Zorica Stanimirović, jedna od stanarki, rekla je ranije za Nova.rs da je nadležne u više navrata molila da uđe u stan i uzme filmove pokojnog deteta, a sada će ih, po svemu sudeći, tražiti po deponiji.

„To je bila subota 27. novembar, dan rođenja mog pokojnog deteta, izlazila sam iz crkve kada me je komšinica obavestila. Mnogo vrednih stvari su mi uzeli, ali, ono najbitnije, ukrali su mi filmove sa mojim pokojnim detetom. Kamera mi je nevažna, ali filmove sigurno neću naći. Meni je sve to jako bolno, molila sam ih samo da mi dozvole da uđem da ne bih morala da filmove tražim po deponiji. Ispostavilo se da ću upravo to morati da radim“, rekla je ranije za naš portal Zorica.

Vidovdanska Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, Grad Beograd najavio je pre nekoliko meseci da će srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici, te da će u roku od godinu dana izgraditi novu na istom mestu. Rekli su i da će svi građani koji su vlasnici stanova dobiti nove u novoj zgradi.

Ovu ponudu Grada su načelno prihvatili svi stanari, a zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, je precizirao da će svaki od stanara potpisati ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda koja će srušiti zgradu i sazidati novu.

Darko Glavaš i Goran Vesić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„To znači da će se oni u roku od godinu dana, koliko bi trebalo da traje postupak projektovanja i izgradnje, useliti u stanove na lokaciji na kojoj se nalazi stara zgrada. U međuvremenu će stanari koji žive u hotelu „Slavija” biti smešteni u gradske stanove koje neće plaćati, gde će moći da žive dok se ne izgradi nova zgrada“, rekao je Vesić u julu ove godine.

BONUS video: Opljačkani stanovi urušene zgrade u Vidovdanskoj

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram