Foto: Arhiva

Zbog situacije sa korona virusom, pred Višim sudom u Užicu danas nije počelo ponovljeno suđenje za ubistvo pogrebnika Sava Gačanina za koje se terete Vladimir Božović i Milovan Čekićević, prenosi Blic.

Protiv ovkrivljenih u ovom slučaju Viši sud u Užicu izrekao je presudu 4. decembra, ali je poništio Apelacioni sud u Kragujevcu.

Kao jedan od glavnih razloga zbog čega je naloženo ponovno suđenje, Apelacija je navela činjenicu da se u petočlanom sudskom veću koje je vodila postupak našao sudija koji je prethodno bio član sudskog veća koje je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, a tu nije smeo da bude.

Sa dva metka ispaljena u glavu Gačanin je usmrćen 14. januara pretprošle godine u prostorijama svog pogrebnog preduzeća „Konkordia“. Kao izvršioca ovog zločina, presudom koja je oborena, Viši sud u Užicu označio je Vladimira Božovića (32) i izrekao mu zatvorsku kaznu od 35 godina.

Božović je tokom suđenja negirao zločin. Njegov nekadašnji drug Milovan Čekićević u istom postupku osuđen je na devet meseci zatvora zbog krađe, pošto je i sam priznao da je od Gačanina kod koga je radio u dva navrata ukrao ukupno 1.000 evra.

Kao novi termini za suđenje Božoviću i Čekićeviću određeni su 21. i 22. maj. Sudiće im veće u izmenjenom sastavu zbog čega će biti ponovljen ceo dokazni postupak.