Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje za tragediju u kojojoj su u preduzeću MB "Namenska"  poginuli Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55) za šta je optužen direktor te fabrike Radoš Milovanović i dvojica njegovih saradnika ponovo je odloženo.

Milovan Milivojević, otac nastradalog mladića kaže za Nova.rs da postupak miniraju državni organi i korumpirano pravosuđe.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ovo je bruka i sramota, praktično se borimo protiv države. Smatram da se suđenje odlaže zbog nekadašnjeg radnika Namenske, Marka Mitrovića jer je on glavni svedok nesreće. Nalazio se na dva koraka od mesta gde mi je dete stradalo i trebalo je da ispriča kako se sve dogodilo“, kaže nesrećni otac za naš portal.

Prema Milovanovim rečima, ovo je čist primer opstruisanja postupka, jer optuženi Milovanović, Vladimir Lončarević i Tomo Stojić na sve načine žele da izbegnu da se konačno sazna prava istina.

„Sada smo dobili obaveštenje da je Lončarević oboleo od koronavirusa, što nam je saopšteno tek kada smo došli u ivanjički sud“, priča nam Milivojević.

On je izrazio zabrinutost za bezbednost glavnog svedoka Mitrovića, ali i za svoju kćerku Mirjanu jer je ovo, praktično, borba protiv države, koja je jača od pojedinaca. Kako ističe, boji se da se njima nešto ne dogodi jer u Lučanima vlada šerif iza koga stoje brojni moćnici.

Radoš Milovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Novo ročište nije zakazano, pretpostavljam da će biti u januaru, ali, takođe sam uveren da će opet biti odloženo. Moj advokat Todorić je čak zahtevao da se mesečno održe i po dva suđenja, čak i dan za danom, ali za sada ništa. Verujte, voleo bih da ih ovde oslobode kako bih pravdu za svog sina potražio u Strazburu. Nadam se da ću to doživeti“, zaključio je Milovan.

Inače, tragedija u kojoj su živote izgubili Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović dogodila se 14. jula 2017. godine u preduzeću MB „Namenska“. Od kada je na čelu direktor Radoš Milovanović u fabrici je smrtno stradala 21 osoba, a njih četrdesetoro je zadobilo teže ili lakše povrede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar