Foto: Nova.rs

Suđenje optuženima za nezgodu u fabrici "Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima danas treba da se nastavi suđenje u Osnovnom sudu u Ivanjici. U tragediji, koja se dogodila 2017. godine, nakon eksplozije baruta u Pogonu za raketna goriva, poginuli su radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

Za njihovu pogibiju, odnosno za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, optuženi su Radoš Milovanović, generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva, i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita u toj vojnoj fabrici.

Međutim, direktor Radoš Milovanović danas se nije pojavio na suđenju. Lončarević i Stojić su došli na suđenje.

Foto: Nova.rs

Sudski proces je počeo 3. oktobra prošle godine, kada su se radnici lučanske fabrike i čelnici sindikata, navodno spontano, okupili ispred suda u Ivanjici i podržali direktora Radoša Milovanovića, a neki od njih su vređali članove porodice Milivojević. Porodicu pogunulog radnika, dolaskom ispred zgrade suda i prisutvom u sudnici, kasnije su podržali pojedinci, javne ličnost, građanski aktivisti i pojedina udruženja građana.

Foto: Nova.rs

Optuženi su sve vreme negirali krivicu i pripisivali je poginulim radnicima, tvrdeći da se nastradali nisu pridržavali mera zaštite na radu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar