Foto: Privatna arhiva

Ročište na sudjenju Beogradjaninu Ivanu M. (21), optuženom da je 2019. godine na pešačkom prelazu u Zemunu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19) koje je bilo zakazano za danas, nije održano, saznaje radio Sto plus.

Do otkazivanja je došlo zbog obustave rada advokata, a novi termin biće naknadno odredjen.

Na današnjem ročištu trebalo je da medicinski veštak predoči svoje nalaze, čime bi najverovatnije bio završen dokazni postupak i ostale bi samo još završne reči.

Postupak se vodi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a Ivan M. se tereti da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pročitajte još:

Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra prošle godine, a sudjenje je počelo krajem januara ove godine.

Kako je navedeno u optužnici, Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Od zadobijenih povreda, Bakan je preminuo dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što istraga, a kasnije i sudjenje, traju dugo.

BONUS VIDEO: Nastavlja se suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar