Odbračena prijava protiv „kupca“ vojnih tajni

Hronika 08. mar. 202114:13 > 14:14
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Министарство одбране и Војска Србијe

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv državljanina Severne Makedonije Šefćeta Demirovskog, koji je bio osumnjičen u istrazi o prodaji dokumentacije u vezi sa proizvodnjom oružja u kompaniji "Prvi partizan" iz Užica.

Krivična prijava je odbačena primenom oportuniteta zbog krivičnog dela – davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, tako što je Demirovski uplatio određeni iznos u budžet Republike Srbije, rečeno je danas Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Tužilaštvo nije preciziralo o kom iznosu je reč.

Nakon odbacivanja krivične prijave, Viši sud je Demirovskom vratio uplaćeno jemstvo i pasoš.

Demirovski je bio uhapšen u novembru 2019. godine zajedno sa još trojicom osumnjičenih, bivšim inženjerom u „Prvom partizanu“ B. G. kao i dvojicom zaposlenih u toj užičkoj firmi, N. I. i M. M.

U decembru 2019. godine sud je Demirovskom ukinuo pritvor uz jemstvo od 200.000 evra i naložio mere zabrane napuštanja boravišta, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje policiji.

Nakon primene oportuniteta i odbacivanja krivične prijave u januaru ove godine, Demirovskom je vraćeno jemstvo i pasoš.

Protiv preostale trojice i dalje je u toku istraga za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i primanje mita.

Sumnja se da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju kompaniji „Prvi partizan“ iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Istraga protiv njih pokrenuta je u saradnji BIA, MUP i VBA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar