Foto: Printscreen/YouTube/Министарство одбране и Војска Србијe

Viši sud u Beogradu produžio je juče mere zabrane napuštanja boravišta, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje policiji državljaninu Severne Makedonije Šefćetu Demirovskom, osumnjičenom u istrazi o prodaji dokumentacije u vezi sa proizvodnjom oružja u kompaniji "Prvi partizan" iz Užica.

Sud nije odlučivao o novom predlogu njegove odbrane da mu ukine pomenute mere nakon polaganja jemstva od milion evra kao garanciju da neće pobeći, jer je, kako je ukazao, o tome već odlučivao 9. decembra 2019. godine.

Tada mu je sud ukinuo pritvor uz jemstvo od 200.000 evra i naložio mere zabrane napuštanja boravišta, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje policiji.

Odbrana Demirovskog, koji je vlasnik PD “ Ars group “ iz Skoplja, je u više navrata podnosila predloge za jemstvo radi ukidanja mera, a prethodni je glasio na pola miliona evra.

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sud produžio Demirovskom mere, jer i dalje postoje razlozi koji ukazuju na opasnost od bekstva.

Prema ovom rešenju mere mogu da traju do 8. marta, kada će ponovo biti preispitani razlozi za njihovo produženje.

Demirovski je bio uhapšen u novembru 2019. godine zajedno sa još trojicom osumnjičenih, bivšim inženjerom u „Prvom partizanu“ B. G. kao i dvojicom zaposlenih u toj užičkoj firmi. N. I. i M. M, a dva dana kasnije im je određen pritvor.

Protiv njih je i dalje u toku istraga jer se čeka nalaz veštaka, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i primanje mita.

Sumnja se da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju kompaniji „Prvi partizan“ iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Istraga protiv njih pokrenuta je u saradnji sa BIA, MUP i VBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar