Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Subotici odbacilo je krivičnu prijavu protiv I. M. (51) iz Subotice koji je bio osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivost kada je na dan Uskrsa ove godine na terasi stana razvio zastavu Hrvatske.

Tada je u javnosti bilo poručeno da je isti muškarac puštao nacionalističke pesme, međutim na sudu to niko nije mogao da potvrdi.

Zbog nedostatka dokaza VJT je 12. juna odbacilo prijavu.

„Prijava je odbačena jer nema elemenata krivičnog dela. Isticanje zastave strane države nije krivično delo. Saslušali smo sve svedokei i niko nije mogao da potvrdi da je čuo pesme pevača Tompsona, a što je bila ključna stvar u ovom predmetu. Postupili smo po zakonu, ovde nema elemenata za krivičnu prijavu“, kaže za “Blic” Branislav Rankov, zamenik višeg javnog tužioca u Subotici.

U subotičkom naselju Prozivka, na jednom od balkona nalazila se hrvatska zastava na Uskrs. Nekolicina ljudi, prolaznika i komšije su tada tvrdili da se iz tog stana čuju nacionalističke pesme Tompsona, kontraverznog hrvatskog pevača.

Prema nezvaničnim informacijama Suotičanin je u svoju odbranu izjavio da je hrvatsku zastavu sušio na terasi nakon što je oprao. Zanimljivo je što sada, već nekoliko nedelja, na istoj terasi “suši” srpsku zastavu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar