Foto:privatna arhiva

Od početka godine na području Južnobačkog upravnog okruga poginulo je 19 osoba. Najveći broj poginuo je u junu, čak 5, odnosno 6 ako se u obzir uzme lice koje je preminulo naknadno u Kliničkom centru. Dok je mesec sa najmanje poginulih april, tada je život izgubila 1 osoba, a reč je o radniku na mostu kod Beške. Kada se gledaju ostali meseci, u januaru su poginule 3 osobe u martu i junu po 2 lica, dok je u maju stradalo četvoro.

Gledajući i druge parametre, jun mesec takođe je najcrnji, a jedini podaci po kojima ovaj mesec ne prednjači su broj sankcionisanih i broj privedenih učesnika u saobraćaju, piše NS uživo.

Od početka godine povređena je 871 osoba, a od toga u junu njih 168 (139 lakše, 29 teže), dok ga i ovde u stopu prati maj sa 158 povređenih (130 lakše, a 20 teže), najpovoljniji mesec po broju povređenih je februar, ali treba uzeti u obzir da u statistiku nije uračunato prvih 8 dana ovog meseca, kao i da je februar nešto kraći od ostalih meseci. U drugom mesecu je u 148 nezgoda, povređeno 56 osoba (50 lakše, 6 teže), poginule su 2 osobe. U Januaru je povređeno 140 osoba, dok su ostali meseci ispod ovog broja.

Najviše privedenih je u pritvoru završilo zbog alkoholisanosti, dok je jedan manji deo njih priveden kako ne bi nastavili sa činjenjem prekršaja.

BONUS video: Saobraćajka u centru Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar