Optuženi Neđeljko Đurović, Foto:Instagram

Bojici Đuroviću, koji je osumnjičen da je lažno prijavio da je upucan policijski službenik G. V, određeno je zadržavanje od 48 sati. On je danas saslušan u tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor.

On je, zbog sumnje da je načinio dva krivična dela – ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanja, kada je 12. aprila ove godine pozvao Gradski zavod za hitnu medicinu i prijavio ranjavanje službenika, danas saslušan pred dežurnim zamenikom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužilaštvo je saopštilo da je osumnjičeni u odbrani negirao da je počinio delo za koje se sumnjiči i uz to je dodao da je revoltiran postupanjem policije u postupku koji se vodi protiv njegovog sina, kojem se sudi da je u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu 2019. godine nasmrt izbo prolaznika Miloša Mileusnića.

Pročitajte još:

Nakon saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudiji da za prethodni postupak Đuroviću odredi pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva s obzirom na to da je strani državljanin.

„U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećenog, eventualne svedoke i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju“, navelo je Tužilaštvo.

Kako prenose Novosti, Đuroviću je određen pritvor.

Inače, suđenje njegovom sinu Neđeljku Đuroviću nastavlja se u petak pred Višim sudom u Beogradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar