Očevidac iz Zemuna
Foto: Nova.rs/video

Miroslav Ćujić, vlasnik cvećare u čiji se zid u petak zaustavio autobus na liniji 45, nakon što je uništio dečje igralište u Zemunu i povredio pet osoba, kaže za Nova.rs da mu je puka sreća spasila život - od smrti ga je delio samo zid. Kako ističe, njemu je u nesreći uništen automobil u potpunosti, zbog čega će tužiti autoprevoznika.

Zemuncima se još uvek sležu utisci posle stravičnog događaja od petka, kada je autobus privatnog prevoznika protutnjao kroz dečje igralište i uništio ga. Autobus se potom zakucao u dva parkirana automobila i zaustavio se u zidu cvećare.

Neverovatnom srećom, a to se vidi na snimcima kamera za video nadzor, nije bilo mrtvih, dok je teže povređena dvogodišnja devojčica, a lakše nekoliko putnika iz autobusa. Jedan od ljudi koji su imali „ludu sreću“ je i Ćujić, vlasnik jednog od uništenih vozila i lokala, u čijem zidu je završio autobus.

„Sve se desilo neverovatnom brzinom, da nisam ni stigao da reagujem. Prvo se začuo jak zvuk, koji me je podsetio na zvuk voza, a onda se začuo tresak i sve se zatreslo! Izašao sam da vidim šta se dešava i video užasan prizor. Dečji parkić je bio potpuno uništen, a neke žene su vrištale“, opisuje prve utiske Ćujić i dodaje da je i dalje potrešen.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tada je video i da je u nesreći oštećen njegov automobil „mercedes“. Na njegovu limuzinu i još jedno parkirano vozilo, autobus je naleteo punom brzinom.

Ipak, upravo ta dva parkirana automobila, kaže Ćujić, spasiili su mu život.

„Lokal je takav da sam sedeo okrenut leđima ka zidu u koji je autobus udario. Da nije bilo parkiranih automobila da ublaže udarac, ne smem ni da pomislim šta bi bilo. Jeste zid čvrst, ali sumnjam da bi izdržao takav udarac. Verovatno ne bih sada stajao ovde i pričao, jer bi i zid i autobus naleteli na mene“, kaže Miroslav Ćujjić.

Svoj „mercedes“ nije čak ni pomerio sa mesta nesreće, jer nema vajde od toga.

Pročitajte još

„Automobil mi je potpuno uništen. Rekli su mi da može da se popravi, a ja sam odgovorio, evo vam ga, pa ga popravljajte, a meni dajte novi takav. Nema od njega više ništa, uništena je leva strana, i prednja i zadnja vrata i stub koji drži karoseriju koja je skroz iskrivljena. Šta ja sada da radim? Meni ovaj automobil služi za posao. Kada idem na poslovne sastanke, ostavljam potpuno drugačiji utisak ako odem „mercedesom“ nego ako odem javnim prevozom, deluje ozbiljnije. Zbog pretrpljene štete ću tužiti tog prevoznika, jer ovu štetu mora neko da plati“, objašnjava Miroslav Ćujić.

Vozač autobusa D, H, (72) je uhapšen i danas bi trebalo da bude saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

BONUS video: Nesreća u Zemunu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare