Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Građani Zemuna još uvek su u šoku od nesreće koja se juče popodne dogodila, kada je gradski autobus u punoj brzini izleteo s puta i pokosio dečje igralište, na kom je teško povređeno dvoje mališana. Oni kažu da je bilo samo pitanje dana kada će se nešto ovako dogoditi, jer je parkić izgrađen tik uz "lakat" krivinu, sa koje je prošle godine izleteo i autobus na liniji 15, čijem je vozaču pozlilo za volanom.

Dvogodišnja devojčica koja je povređena u saograćajnoj nesreći koja se dogodila juče u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je autobus sa linije 45 protutnjao kroz dečje igralište, nalazi se na Odeljenju intenzivne nege, ali je svesna i van životne opasnosti. Njoj je polomljena potkolenica i zadobila je potres mozga, ali su posledice mogle da budu mnogo tragičnije, da se sve dogodilo nekoliko sati kasnije, kada je po rečima žitelja tog dela Zemuna, parkić pun dece i roditelja.

Pročitajte još:

„Ja tu izvodim svoje unuke, da se to dogodilo nekoliko sati kasnije, bio bi pravi pokolj. Ne znam kome je palo na pamet da izgradi dečje igralište na krivini od 90 stepeni, bilo je samo pitanje kada će se nešto ovako dogoditi“, kaže za Nova S Nada Bubanović, dok šeta sa unucima pored devastiranog igrališta.

Po njenim rečima žitelji tog dela Zemuna upozoravali su nadležne da postoji rizik od nesreće i da strahuju da nešto loše može da se dogodi.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Tri puta smo slali mejl Gradskom sekretarijatu za saobraćaj da postave „ležećeg policajca“ jer se zaleću odozgo, pogotovo uveče. Ovo nije prvi put da se dešavaju takve nesreće. Pre godinu i nešto se takođe dogodio udes sa autobusom sa linije 15, kada je vozaču pozlilo. Čovek je bio toliko priseban da je nastavio pravo, izbegao igralište i udario u neke klupe. U parkiću uvek ima dece, naročito posle tri sata, kada ljudi dođu sa posla i izvedu decu“, kaže gospoža Bubanović.

Autobus, vlasništvo privatnog prevoznika koji vozi na liniji 45, upućen je na tehnički pregled, a prema prvim, nezvaničnim i neproverenim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozilo naglo ubrzalo zbog ulja u motoru. Vozač D. H. (72) je iskočio kroz prozor autobusa jer su vrata bila blokirana i udaljio se od autobusa, a očevici su navodno rekli da je pokušso ds pobegne, što je on odbacio. Njemu je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako se juče moglo nezvanično čuti na licu mesta, navodno se vozač, neposredno pre nesreće pričao sa nekim mobilnim telefonom i glasno vikao, najverovatnije se svađao sa sagovornikom. Istraga koja je u toku tek treba da utvrdi sve kolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Inače, po rečima Zemunaca, vozači autobusa često pričaju mobilnim telefonom, čak i kada ulaze u „lakat“ krivinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare