Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Shutterstock/N1

Saša M. (42) uhapšen je u sinoć u Obrenovcu nakon što je u vidno alkoholisanom stanju, drvenom palicom demolirao jedan lokal. Kako za Nova.rs navodi Đorđe Janjić iz Udruženja "Za naš Obrenovac", život u ovom gradu postao je gotovo nemoguć i nebezbedan.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, Saša M. došao je pijan u lokal i počeo da pravi probleme.

„Nakon što su se gosti požalili, njega je neko izbacio, da li konobar ili vlasnik. Posle nekog vremena, on se vratio sa trojicom, četvoricom svojih ortaka i neko od njih je potegao pištolj, ali nije bilo pucnjave. Međutim, Saša je drvenom palicom polomio izlog i inventar kafića“, navodi izvor našeg portala.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Saši M. je određen pritvor do 48 sati nakon čega će u zakonskom roku biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Obrenovcu.

Foto: Vesna Lalić

Bezbednost na nezavidnom nivou

Đorđe Janjić iz udruženja „Za naš Obrenovac“ navodi za Nova.rs da su ovakvi događaji u Obrenovcu, nažalost, postali svakodnevnica.

„Vesti iz crne hronike, iz Obrenovca, ima skoro svaki dan. Sve to je postalo strašno, a još strašnije je što se tome ne nazire kraj. Kada se nešto dogodi, marice iz Beograda se vozaju po gradu, pretresaju i maltretiraju obične građane, pokušavaju da naprave neku strahovladu i kada se posle 10 dana vrate nazad za Beograd, opet sve iznova. Jednostavno ne znamo kako da se to zaustavi jer onaj ko je zadužen da brine o bezbednosti u Obrenovcu to ne radi kako treba, ili uopšte“, navodi Janjić za naš portal.

Kako dodaje, Obrenovac je nažalost decenijama prepoznat kao grad u kome bezbednost nije na zavidnom nivou.

„Međutim, u poslednjih godinu dana to je prevazišlo sve mere i granice. Ljudi izbegavaju da idu u grad, noćni život više ne postoji jer je sve nebezbedno. Mi ne želimo da se radi na posledicama, mi želimo da se radi na prevenciji i da se spreči ova stopa kriminala u Obrenovcu kako bismo mogli normalno da živimo. Mi smo svesni da se ne može taj problem rešiti danas za sutra, ali treba se raditi na tome jer godinama niko ne brine o nama. Prošle godine je u Obrenovcu bilo i ubistava, pucnjave, porodičnog nasilja, tuče, zlostavljanja, teško povređenih, hapšenja sa narkoticima, svaki segment crne hronike smo pokrili. To je strašno“, navodi naš sagovornik iz udruženja „Za naš Obrenovac“.

Obrenovac pucnjava
Pucnjava u Obrenovcu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako ističe, pojedinci se ponašaju tako, kao da mogu da rade šta hoće, a svakako sankcije za njih nema.

„Građani su zabrinuti, osećaju se kao da žive u Meksiku. Mole Boga da im dete ne ide u grad, a ako i ode, ne spavaju dok ne dođe kući živo i zdravo. Iako sve ovo deluje kao film, verujte da je to naš život“, zaključuje Đorđe Janjić.

Podsetimo, portal Nova.rs i ranije je pisao da je Obrenovac na lošem glasu poslednjih godina zbog niza krivičnih dela koja uglavnom nisu rešavana, kao što je pucnjava na dečju igraonicu dok se slavio rođendan ili slučaj kada je, još uvek nepoznata osoba, kolima udarila saobraćajca i pobegla sa lica mesta, a neko iz policije je navodno dao kolegama lažni opis vozila i pogrešan pravac kretanja.

Zbog lošeg postupanja tamošnje policije, na meti Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, nalazi se nekoliko načelnika policije iz Obrenovca, a navodno su pronađene i brojne nepravilnosti. Između ostalog, jedan od šefova obrenovačke policije samom sebi svakog meseca pisao je nagradu od 20 odsto povećanja na platu, kao i prekovremene radne sate.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare