Ilustracija/Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na ulicama Obrenovca od juče patroliraju snage Žandarmerije, ali ne zbog kriminalaca, već zbog policajaca, a Sektor unutrašnje kontrole "češlja" šefove obrenovačke policije.

Najnoviji skandal koji se dogodio u Obrenovcu, a u koji su umešani pojedinci iz tamošnje policije, prelio je čašu, pa je odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova, navodno samog ministra Bratislava Gašića, u to prigradsko naselje poslata Žandarmerija da zavede red. Oni nisu tamo otišli zbog kriminalaca, već zbog policajaca, a sa njima su došli i policajci iz Sektora unutrašnje kontrole koji proveravaju rukovodioce Policijske stanice Obrenovac.

Pročitajte još:

Kap koja je prelila čašu je poslednji incident koji se dogodio. U sredu je Uroš M. (37) zvani Manki, optužio svoju devojku (22) iz Uba, da ga je pokrala posle noći koju su proveli zajedno u njegovom stanu. On je devojku tukao, maltretirao, zlostavljao psihički i fizički, oteo joj ajfon i patike. Ošišao ju je do glave i izbacio iz stana na ulicu. Devojka je ceo slučaj odmah prijavila policiji, ali, niko nije reagovao.

Uroš M. zvani Manki, uhapšen je i saslušan tek u petak, kada mu je određeno i policijsko zadržavanje od 48 časova, posle čega će biti priveden u tužilaštvo. Nije poznato koje krivično delo mu se stavlja na teret.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Uroš M. je od ranije poznat policiji, a navodno je hapšen zbog narkotika. Navodno je Uroš u poslednje vreme viđan u Obrenovcu zajedno sa inspektorom koji je nedavno tu premešten iz Beograda, a već ranije se pominjao zbog veza sa osobama iz kriminalne sredine. Taj inspektor, sa kojima se uhapšeni siledžija iz Obrenovca družio, već se pojavljivao na sudu kao svedok u vezi jednog mafijaškog ubistva iz 2020. godine na Novom Beogradu, a takođe su ga privodile i kolege iz SUK zbog navodnih veza sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Na meti SUK-a nalaze se i neki načelnici iz Obrenovca, a navodno su već pronađene brojne nepravilnosti, pa je tako, na primer, jedan od šefova obrenovačke policije samom sebi svakog meseca pisao nagradu od 20 odsto povećanja na platu, kao i prekovremene radne sate.

Obrenovac je izašao na loš glas poslednjih godina zbog niza krivičnih dela koja uglavnom nisu rešavana, kao što je pucnjava na dečju igraonicu dok se slavio rođendan ili slučaj kada je, još uvek nepoznata osoba, kolima udarila saobraćajca i pobegla sa lica mesta, a neko iz policije je navodno dao kolegama lažni opis vozila i pogrešan pravac kretanja.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za prinudu među kojima je i bivši inspektor SBPOK Božidar Stolić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare