Ubistvo Baltića, Foto: Printscreen/OCCRP

Video-snimak brutalne likvidacije kriminalca Davorina Baltića, koji je ubijen 1. januara 2018. godine u Beogradu u ratu između kavačkog i škaljarskog klana, objavio je danas portal KRIK, a na njemu se vidi kako dvojica napadača prilaze automobilu žrtve i u njega ispaljuju rafale od nekoliko desetina metaka.

Baltića su bezbednosne službe označavale kao pripadnika kavačkog klana, a on je ubijen dok je svojim automobilom „golf 7“ ulazio u garažu zgrade u kojoj je živeo na Vračaru. U kolima pored njega sedela je policajka Marija Nikolić, inače, kako su mediji tada pisali, njegova kuma, koja je u vatrenom obračunu prošla bez povreda.

Ceo snimak brutalne likvidacije zabeležile su nadzorne kamere zgrade u kojoj je ubijeni Baltić živeo, a pomenuti video-zapis su tek sada, nakon više od dve godine od zločina, ekskluzivno objavili KRIK i OCCRP.

Na pomenutom snimku vidi se kako ubrzo za Baltićem u garažu ulaze dve osobe, kruže oko njegovog automobila i kreću da pucaju. Jedan napadač imao je pištolj, dok je drugi u ruci držao poluautomatsko oružje. Egzekutori su bili toliko precizni da su ubili samo Baltića, dok je policajka pored njega prošla bez povreda, što je jasan pokazatelj da je reč o profesionalcima.

Snimak likvidacije pogledajte na sledećem linku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare