NVO i mediji osudili napad na građanskog aktivistu

Hronika 02. feb. 202116:09
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Nevladine organizacije, mediji i novinari iz Novog Pazara najoštrije su danas osudili napad na građanskog aktivistu iz tog grada Irfana Ugljanina. Oni u zajedničkom saopštenju navode da ovaj nasilnički čin, imao političku pozadinu ili ne, govori o tome da se na ulicama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno.

„Ovaj napad nas svojom suštinom vraća u vreme ovdašnjih ‘stranačkih strasti’, kada je ma kakva razlika u mišljenju i uverenju bila dovoljan razlog za upotrebu svakog oblika nasilja, čak i sa smrtnim ishodom. Kultura političke borbe podrazumeva takmičenje stranačkih programa, pridobijanje sledbenika i birača razložnim iznošenjem činjenica i fakata i postupanje u skladu sa demokratskim vrednostima, načelima i procedurama“, navodi se u saopštenju.

Oni su apelovali na sve građane i političke partije da se ponašaju dostojanstveno i korektno jedni prema drugima.

„U predizbornoj kampanji, naročito ako ona postane sastavni deo naše svakodnevice, nije redak slučaj i da se govore stvari koje nisu uvek u skladu sa istinom. Međutim, to ne znači da je dozvoljeno vređanje dostojanstva ličnosti, psovanje, upotreba krajnje nekorektnih i neprihvatljivih reči, a naročito nasilja“, navode novopazarske nevladine organizacije i mediji.

Oni su pozdravili blagovremenu reakciju policije i tužilaštva i izrazili očekivanje da će javnost o svim postupcima i preduzetim merama u ovom slučaju biti blagovremeno obaveštena.

Inače, Ugljanina (42) su juče u jednom ugostiteljskom objektu, napala i lakše povredila trojica muškaraca, koje je policija kasnije uhapsila.

On je prethodnih nedelja na društvenim mrežama oštro kritikovao lokalnu vlast i pojedince u Novom Pazaru, optužujući ih za pronevere, ali još nije poznato da li je to bio povod za napad na njega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar