Foto:REUTERS/Marko Djurica

Ni pet dana posle zverskog napada na novinara portala Nova.rs Vojislava Milovančevića, policija nije identifikovala ni uhapsila huligana koji ga je udario "bokserom" u glavu, iako je fotografija grupe ovih nasilnika odmah objavljena na našem portalu. Policija i Tužilaštvo su, očigledno, proteklih dana imali preča posla u procesuiranju, ali i prekom presuđivanju demonstrantima, dok se huligani i svi oni koji su izazivali nerede na protestima i dalje mirno i bezbrižno šetaju gradom.

Foto: Printscreen/Twitter/Marko M. Dragoslavic/@DragoslavicM

 

 

Foto: Printscreen/Twitter/Marko M. Dragoslavic/@DragoslavicM

Podsetimo, Milovančević je napadnut trećeg dana protesta, kada je u blizini Skupštine, tačnije u parku kod Vlajkovićeve ulice, fotografisao grupu sumnjivih muškaraca. Iako je taj dan protesta protekao mirno pod parolom „Sedi, ne nasedaj“, sa idejom da se demonstranti distanciraju od huliganskih grupa koje su prethodna dva dana izazivale nerede, grupa koja je napala Milovančevića pokušavala je da isprvocira građane da ustanu i napadnu policiju.

Foto: Jovana Šesterikov/Nova.rs

Kada su videli da su snimljeni, napali su našeg novinara, a jedan od njih ga je udario i posekao po glavi, najverovatnije „bokserom“. Milovančević je završio u Urgentnom centru zajedno sa jednim fotoreporterom kom su u odvojenom incidnetu huligani slomili nos.

Foto: Twitter/Родољуб Кубат

Uprkos obećanjima direktora policije Vladimira Rebića da će napadači biti ubrzo identifikovani i uhapšeni, zahvaljujući između ostalog i „pametnim kamerama“, huligani čiju je fotografija objavio naš portal do danas nisu privedeni pravdi.

Umesto njega, na meti policije mahom su se našli mirni demonstranti, koji su protivno svim aktuelnim zakonima, po principu preko suda, hapšeni, a potom osuđivani na zatvor.

Nepostupanje policije u slučaju našeg kolege dodatno nameće utisak da su huliganske grupe koje su izazivale nerede na protestima povezane sa državom, jer je apsolutno neverovatno da jedan ovakav incident i napad do danas nije rasvetljen.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare