Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Isidora Kovačević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Isidora Kovačević, novinarka i glavna urednica "Podrinskih", nedeljama je žrtva napada i pretnji zbog izveštavanja sa blokada i protesta, a zastrašivanje se pojačalo pre nekoliko dana kada je njena slika osvanula na "poternicama" koje su podeljene širom Šapca. Kovačevićeva je danas dala izjavu u tužilaštvu, a kako za Nova.rs ističe, plaši se krivci za poternice nikada neće odgovorati.

Prijava je podneta protiv NN lica, a novih informacija o tome ko stoji iza gnusnih napada za sada nema, te se istraga dalje nastavlja.

„Danas sam dala izjavu u Osnovnom javnom tužilaštvu, oni to prosleđuju policiju, koja dalje vodi istragu. I dalje se vodi prijava protiv NN lica, ne znam da li je iko bio saslušavan, nemam informacije o istrazi. Tužilaštvo će izdati nalog da se istraga nastavi“, priča Isidora Kovačević.

Isidora Kovačević Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Isidora Kovačević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ističe da joj je najveća briga da osoba koja stoji iza napada ne snosi posledice, te da strahuje za svoju bezbednost.

„Naravno da će pronaći tu osobu, nije to teško odraditi. Samo se bojim da, na kraju, niko neće odgovarati i da će nam ovde i dalje biti ugrožena bezbednost. Gledam da se ne krećem puno, uglavnom iz auta u kuću. Nisam još uvek u stanju da se suočim sa centrom grada. Nije da se ne bojim, ali isto tako me ništa neće sprečiti da nastavim da radim svoj posao onako kako znam i kako sam i dosad radila“, kaže naša sagovornica.

Pročitajte još:

Podrška sugrađana, ali i ljudi širom Srbije ne jenjava, te je građani obasipaju porukama podrške, ali i osude za ljude koji stoje iza ovakvih sramnih napada.

„Veliki broj sugrađana mi se javio da mi da podršku, i dalje mi se konstantno javljaju. Videla sam i da su kačili na društvenim mrežama apel da poskidaju te poternice, baš su ljuti zbog cele situacije“, priča Isidora.

Sa druge strane, podrške gradskih funkcionera nema, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić se oglasio, ali je njegova osuda ovog čina izostala. Sa druge strane, Pajić se fokusirao na neke druge, njemu važnije, stvari.

„Zabrinjavajuće je što se gradonačelnik Šapca u otvorenom pismu ograđuje od toga da ima veze sa ovim incidentom, pričajući o tome kakav sam ja serijal radila prošle godine na TV Šabac, govoreći kako je usvojen najbolji budžet sada, a da ni u jednom trenutku Srpska napredna stranka (SNS), ali ni on kao gradonačelnik, ne osude što se na poternici nalaze advokat, maloletno lice i novinarka“, tvrdi urednica „Podrinskih“.

O tome ko stoji iza poternica, Isidora ne želi da priča sve dok institucije ne urade svoj deo posao.

„Ja samo mogu da pretpostavljam ko se nalazi iza ovoga, ali ne želim da upirem prstom ni u koga. Pokušavam da dođem do sigurnosnih kamera, da vidimo ko su lica koja su delila plakate, pa onda preko njih da dođemo do naručioca. Život ti se pretvori u agoniju preko noći, ne želim da se ovo ikome desi“, završila je Isidora.

BONUS VIDEO: Incident kod Doma omladine – napad desničara na novinare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar