Isidora Kovačević Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Isidora Kovačević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Isidora Kovačević, glavna urednica "Podrinskih" izjavila je u emisiji N1 studio Live da ne izlazi iz kuće i da je uplašena za svoju bezbednost nakon što su u Šapcu na banderama, stablima, ulaznim vratima zgrada i na brisačima parkiranih automobila osvanule poternice sa natpisom "Traže se"... a na njima su bila tri imena - jednog šabačkog advokata, maloletnog mladića i nje.

„Nisam sigurna da još postoje poternice po gradu, jer nisam izlazila iz kuće i nisam se pojavljivala u centru grada, niti na mestima na kojima su bile poternice. Sinoć mi je rečeno da postoje još u parkovima, na drveću, ali sam i čula da građani, koji su besni zbog svega ovoga, idu i skidaju te poternice“, kaže Kovačević i pojašnjava da ne izlazi iz kuće pre svega zato što je uplašena za svoju bezbednost, piše N1.

Pročitajte još:

Dodaje da je vrlo neprijatno za nju da vidi sebe na toj poternici.

„Vidite poternicu sa vašim likom, na kojoj piše ‘Traži se’, i na kojoj piše ‘Nagrada’. Emocije se nisu slegle, i ja još uvek nisam spremna da se suočim sa tim da u ovom gradu postoji poternica za mnom“, ističe ona.

Ona je ovaj slučaj odmah prijavila policiji, koje je ovaj slučaj prosledilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, gde treba da da svoju izjavu o ovom događaju.

„Očekujemo da posle davanja izjava, Tužilaštvo radi svoj posao i podigne krivičnu prijavu. Da će se pronaći nalogodavci i idejni tvorci ovog postera, i da će se naći ko je štampao poternicu na kvalitetnom papiru, kao i oni koji su lepili“, kazala je sagovornica N1.

Kako navodi, Šabac je mali grad, i postoje indicije koja štamparija je štampala poternice, kao i pretpostavka ko stoji iza ovog čina, ali ističe da „ne želi da ni u koga upire prstom“.

Isidora Kovačević Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Isidora Kovačević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pretpostavlja da je završila na poternici zbog njenog pisanja o događajima na protestu u Šapcu, kada su mladići letvama tukli demonstrante. Kovačević je otkrila da ovo nije prvi napad na nju, kao i da je početkom godine njenoj porodici prećeno smrću.

Navodi i da se oglasila Srpska napredna stranka iz Šapca koja je za sve ovo optužila opozicione partije, a da je gradonačelnik u otvorenom pismu odbacio optužbe da je gradska vlast zaslužna za lepljenje poternica.

BONUS video: Ekološki protest u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar