Saša Dragojlo FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC/bs, Printscreen N1

Novinar BIRN-a Saša Dragojlo, koji prati situaciju sa migrantima, izjavio je za N1 da sukobi koji su jutros izbili u graničnom pojasu kod Subotice još traju, kao i da nije tačna informacija MUP-a da među povređenima nema naših građana.

„Prema informacijama koje ja imam, nekoliko policajaca je ranjeno u ovom obračunu“, rekao je on. Dragojlo je poručio da je krajnje vreme da država reaguje kako bi prestali ovakvi obračuni.

„Ovo je sigurno najozbiljniji incident koji se desio sa izbeglicama i migrantima u Srbiji, a možda čak i šire, na Balkanu. Ovo je incident koji država i institucije nisu mogle da ignorišu. Prema saznanjima koja imam sa terena, okršaj je počeo jutros oko pola šest, a nije bio u potpunosti završen do šest sati (18h). Dakle, obračun i dalje traje, i dalje se puca, policija je i dalje tamo. Trenutno ne možemo znati ni koliko je ljudi povređeno“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedna osoba je ubijena, dok je osam osoba ranjeno.

„Uprkos tome što je MUP saopštio da nema povređenih srpskih državljana, prema informacijama koje ja imam, nekoliko policajaca je ranjeno u ovom obračunu“, naveo je Dragojlo u Dnevniku N1 TV.

Dodaje da je u pitanju obračun dve krijumčarske grupe.

****

BONUS VIDEO: Udes kod Subotice

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar