Foto:Screenshot/Youtube/NSuživo TV

Viši sud u Novom Sadu odredio je danas pritvor do 30 dana Đorđu M. (29) iz Zemuna, pošto je tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu jer je kod njega pre dva dana pronađena velika količina zabranjenog eksploziva pentrita.

Pritvor mu je određen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin. Protiv Djorđa M. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, kažu u ovom tužilaštvu.

Naredbom o sprovodenju istrage njemu se stavlja na teret da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose, ukazuju u tužilaštvu. Dodaju da će u nastavku istrage prikupiti sve dokaze i sprovesti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javno tužilačke odluke.

Policija je pre dva dana u rancu na Detelinari pronašla pomenuti eksploziv. Lokalni mediji su preneli da je Đ.M. kako se sumnja, pokušao da postavi eksploziv u zgradu bivšeg policajca Dalibora Bogdanovića Boće u Ulici Janka Cmelika 13. Na internetu se takođe, navodno pojavio snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako unosi ranac sa eksplozivom u ulaz koji je otključan. Pomenuti policajac je više puta bio meta napada, preneli su lokalni mediji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar