Kosovska policija Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Kosovska policija uhapsila je četiri osobe osumnjičene za slučaj silovanja maloletnice u Prištini, od ukupno pet identifikovanih za kojima se tragalo.

Iz Kosovske policije oglasili su se kasno sinoć sa saopštenjem navodeći da su, nakon prijave slučaja istražitelji Regionalne policijske uprave u Prištini ubrzo uhapsili dve osobe.

U međuvremenu je nastavljen rad na identifikaciji drugih lica i razrešenju okolnosti slučaja.

Danas su usledila nova hapšenja. Lišene su slobode još dve osobe i identifikovan je peti osumnjičeni za umešanost u silovanje, dodali su iz policije.

„U vezi sa slučajem silovanja, policija je do sada uhapsila ukupno četiri (4) osobe, peta (5) osoba je identifikovana, izvršen je pretres kuće, nije pronađena kod kuće i policija traga za istim licem“, navodi se u saopštenju.

Prištinski mediji izvestili su juče preko dana da se slučaj silovanja dogodio u subotu, a da je žrtva jedanaestogodišnja devojčica.

U prepodnevnim satima je potvrđeno da je jedna od dva uhapšene osobe takođe maloletna, ali i da je Osnovno tužilaštvo u Prištini zatražilo pritvor za osumnjičene.

Osnovni sud u istom gradu potvrdio je u međuvremenu da je odredio jednomesečni pritvor E.R. i maloletnom G.R, piše Kossev.

Slučaj silovanja maloletnice izazvao je brojne reakcije političkih zvaničnika i javnih ličnosti u Prištini.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, koji je i prvi sinoć potvrdio da su uhapšene još dve osobe, odnosno četiri ukupno, kazao je da je neophodna koordinacija svih nadležnih organa, ali i da „nema sumnje da bi kazna za ove zločince trebalo da bude maksimalna“.

Da se osumnjičeni za ovaj slučaj rigorzno i najoštrije kazne zatražila je i kosovska predsednica, Vjosa Osmani.

„Zakon treba da bude oštar prema svakom takvom prestupniku, posebno u ovakvim slučajevima kada su meta nasilja deca“, naglasila je Osmani.

U međuvremenu se oglasio i kosovski premijer, Aljbin Kurti, koji je zatražio od policijskih i istražnih organa da osumnjičene što pre privedu pravdi.

„Ovako brutalni akti nasilja nad decom moraju se tretirati sa velikom ozbiljnošću, kako na institucionalnom, tako i na društvenom i kulturnom nivou“, poručio je Kurti.

Potom su se sa sličnim porukama i sa zahtevom za kažnjavanje počinilaca javnosti obratili i drugi predstavnici vlasti, kao i opozicionih stranaka u Prištini među kojima su predsednici PDK – Memlji Krasnići, LDK – Ljumir Abdidžiku, AAK – Ramuš Haradinaj, kao i bivša kosovska predsednica, Atifete Jahjaga i drugi.

Bonus video: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 osumnjičenih

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar