Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Maloletnicu iz Prištine u subotu je, kako se sumnja, silovalo pet osoba. Za ovaj slučaj policija je za sada uhapsila dve, od kojih je jedna maloletna. Tužilaštvo je pokrenulo istragu, prenosi Kossev.

Portparolka prištinskog Osnovnog tužilaštva, Ljaureta Uljaj (Laureta Ulaj), potvrdila je za T7 da je tužilac zatražio određivanje mere pritvora u nadležnom sudu protiv dvojice uhapšenih.

„Po nalogu tužioca – staratelja iz Odeljenja za maloletnike, zadržano je dvoje osumnjičenih (jedan punoletni i drugi maloletni) zbog sumnje da su počinili krivično delo ‘silovanje’, a tužilac je podneo zahtev nadležnom sudu, za određivanje mere pritvora”, kazala je Uljaj za T7.

Ona takođe kaže da se preduzimaju sve neophodne istražne radnje u slučaju silovanja maloletnice. Kako dodaje, u ovoj fazi ne mogu da se daju dodatne informacije.

„Za predmetni slučaj preduzimaju se sve neophodne istražne radnje u koordinaciji sa svim nadležnim institucijama, pa s obzirom na to da se vodimo postupkom za maloletnike, ne možemo davati druge podatke, zbog očuvanja integriteta maloletnika u proceduri“, rekla je ona.

Slučaj je zabeležen i u današnjem izveštaju Kosovske policije, gde se navodi da je žrtva nakon intervjua poslata na sigurno mesto.

Kallxo izveštava, pozivajući se na svoja saznanja, da je silovana maloletnica stara 11 godina.

Prema ovom izveštaju, incident se dogodio između 17.30-00.30 časova.

„Podnosilac žalbe sa Kosova je prijavila da je pet osumnjičenih lica počinilo gore pomenuto delo protiv kosovske žrtve. Vezano za slučaj, nakon obavljenog razgovora, žrtva je poslata na sigurno mesto, dok su dvojica osumnjičenih muškaraca sa Kosova uhapšena i nakon obavljenog razgovora, odlukom tužioca, upućena u pritvor. Slučaj je u istražnom postupku“, navodi se u izveštaju KP.

***

BONUS VIDEO: Vanja Ejdus: Do 40-tih godina prošlog veka u zakonu Srbije nije postojao termin silovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar