Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Oprečne informacije o masakru u okolini Šibenika gde je ubijeno više osoba, ne prestaju da stižu. Jedino o čemu se sa sigurnošću može govoriti jeste da opsadno stanje u gradu i dalje traje i da je na ulici veliki broj pripadnika policije sa dugim cevima.

Za sada, informacije o tome šta se dogodilo sa Brankom Koloperom, koji je osumnjičen za ovaj masakr, još uvek su nepouzdane i predmet nagađanja. Prema jednoj, on se posle pucnjave po Vodicama i Šibeniku bacio sa šibenskog mosta, a prema drugoj verziji on je opkoljen u jednoj kući i u toku je policijska opsada.

S druge strane hrvatski mediji spekulišu i sa brojem ubijenih. Prema jednoj radi se o tri osobe, a prema drugoj o čak četiri. Policija iz Uprave šibensko-kninske osim što je potvrdila da se dogodila pucnjava se nije oglašavala.

Ono što hrvatski mediji navode jeste da je Branko Koloper vlasnik propale šibenske kompanije „Matkol“, koji je imao lanac pekara i trgovina po gradu, ali je otišao u stečaj. Među ubijenima su kako navode Slobodna Dalmacija, Jutarnji list i niz hrvatskih portala navodno Tedi Slamić, vlasnik trgovačkog lanca „Djelo“ čiji je otac poznati preduzetnik Joso Slamić koji se već neko vreme povukao iz biznisa i živi u Rijeci. Kao jedna od žrtava spominje se i Radojka Danek, stečajna upravnica i šibenska gradska većnica, i još jedan muškarac.

Šibenik.in piše kako je, prema informacijama do kojih su došli, ubica je prvo likvidirao tri osobe u Ražinama koje je pozvao na sastanak u sedište jedne komapnije u stečaju, a zatim otišao u Vodice gde je ispred trgovine Djelo likvidirao vlasnika jednog trgovačkog lanca dok je sedio u svom automobilu.

Prema navodima ovog portala svemu su navodno kumovali dugovi.

Iako se navode dve verzije o sudbini osumnjičenog za likvidaciju potraga za njim se i dalje nastavlja i navodno je proširena na splitsko i zadarsko područje. Iz policije zasad niko nije potvrdio ove informacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar