Alan Kožar Foto: Savo Prelević/Vijesti

Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45), koji su označeni kao osobe bliski "škaljarskom klanu", izrešetani su sa 29 metaka u automobilu ispred luksuzne vile na Krfu, a kako grčki mediji izveštavaju, napadači su njihova tela planirali da zapale posle zločina.

Kako prenose portali, ubice su Hadžića i Kožara polili benzinom nakon likvidacije, ali nisu stigli da ih zapale. Egzekucija Hadžića i Kožara trajala je manje od minuta, a oni, iako naoružani, nisu uspeli da se odbrane, niti da povuku ručnu kočnicu na kolima.

Pročitajte još:

„Pretpostavlja se da su oni hteli da uđu u garažu luksuzne vile, jer je kod jednog od ubijenih muškaraca u ruci pronađen daljinski upravljač za otvaranje vrata. Ono što je posebno šokiralo istražitelje jeste činjenica da su tela ubijenih „škaljaraca“ bila polivena benzinom“, navode grčki mediji, a prenose beogradski portali.

Navodno, sumnja se da su likvidatori planirali da zapale vozilo u kome su se nalazili Hadžić i Kožar, ali nisu stigli da to urade. Inače, istrazi ovog zločina, osim policije iz Atine, priključio se i Interpol, ali i druge jedinice.

Podsetimo, Kožar i Hadžić izrešetani su prilikom povratka sa plaže, kada su ih napadači sačekali ispred vile i u njih, dok su još bili u automobilu, ispalili na desetine hitaca. Pretpostavlja se da su bila dva napadača, obzirom na to da su na mestu zločina pronađene čaure dva različita automatska oružja.

Koliko je likvidacija bila profesionalno odrađena govori i činjenica da su Kožar i Hadžić u automobili imali svoje oružje, ali nisu stigli da posegnu ka njemu. Obojica ubijenih su u trenutku likvidacije kod sebe imali falsifikovana dokumenta.

Foto: EPA-EFE/PANTELIS SAITA

Inače, Kožar i Hadžić su ubijeni nekoliko meseci nakon što su u centru Atine u Grčkoj, januara ove godine, likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, vođe „škaljarskog klana“. Ubijeni Kožar bio je blizak sa likvidiranim „škaljarcima“.  Iako se sumnja da iza obe likvidacije u Grčkoj, stoje pripadnici “kavačkog klana” za sada nema potvrde da su isti pucači bili angažovani u egzekucijama u Atini i na Krfu.

Odmazda za pokušaj atentata na Zvicera

Pojedini mediji navodi i da je likvidacija Kožara i Hadžića bila odmazda za neuspeli pokušaj atentata na Radoja Zvicera, navodnog vođu „kavačkog klana“, koji je krajem maja ranjen u Kijevu u Ukrajini.

Portal Blic.rs navodi da je atentatore na Zvicera poslao upravo Hadžić, te da je likvidacija Zvicera trebalo da bude osveta za ubistvo Dedovića i Stamatovića.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar