Alan Kožar Foto: Savo Prelević/Vijesti

Napadači na Alana Kožara i Damira Hadžića dobro su znali kretanje i navike dva istaknuta člana škaljarskog klana i nedeljama su ih pratili pre brutalne likvidacije na Krfu.

Kako saznaju grčki mediji, Kožar i Hadžić su izrešetani sa 29 hitaca u automobilu ispred vile u kojoj su odseli. Kako je nezvanično rečeno u lokalnoj policiji, njih dvojica su se vraćali sa plaže kada su ih napadači sačekali ispred vile i u njih, dok su još bili u automobilu, ispalili na desetine hitaca.

Istražiteljima je odmah bilo jasno da su morala biti makar dva napadača na škaljarce, jer su pronađene čaure dva različita automatska oružja, a Kožar i Hadžić, iako su u automobilu imali svoje oružje, nisu stigli ni da posegnu ka njemu. Sve ovo jasno govori da su ubice dobro znale šta rade i pobrinule su se da Kožar i Hadžić nemaju nikakvu šansu da ovaj brutalni napad prežive.

„Žrtve nisu stigle čak ni ručnu da povuku, napadači su ih iznenadili“, rekao je za lokalni medij Gianis Aivatidis forenzičar koji je bio na mestu zločina.

On je dodao da su i u Kožara i Hadžića izrešetani sa više od deset metaka.

„Obojica imaju brojne povrede po celom telu, sa više od deset metaka obojica. Pogođeni su u vrat, grudi, ruke i noge“, rekao je on, a preneo Blic i dodao da je „cela smrtnonosna operacija“ trajala svega nekoliko sekundi.

Lokalni mediji nisu zvanično još identifikovali ubijene jer su i Kožar i Hadžić kod sebe imali lažna dokumenta i pasoše Slovenije.

Istražitelji kažu da su napadači bili obučeni identično i da prvi podaci iz istrage jasno pokazuju da su egzekucije izvršene kao odmazda za sukob koji datira od ranije. Po načinu izvršenja likvidacija sve ukazuje da je u pitanju nastavak rata škaljarskog i kavačkog klana.

Tela ubijenih pronađena su oko 19 sati. Užasnu scenu prvi je primetio maser koji je krenuo ka vili i koga su ranije „dva muškarca pozvala i zakazala termin“. Najverovatnije masažu su zakazali upravo Kožar i Hadžić.

U apartmanu pored njihovog boravila je jedna porodica, međutim u trenutku likvidacije nisu bili tu.

Kožar i Hadžić ubijeni su nekoliko meseci nakon što su u Grčkoj pre nekoliko meseci likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, vođe škaljarskog klana. Oni i Kožar su bili bliski prijatelji i saradnici. Dedović i Stamatović su ubijeni 19. januara ove godine u restoranu u atinskom kvartu Vari, a u njih su, pred porodicama, pucala četvorica napadača. Ovo ubistvo nije rasvetljeno, a istražitelji će priveriti da li je u Kožara i Hadžića pucano iz istog oružja kao u Dedovića i Stamatovića. Iako se sumnja da iza obe likvidacije u Grčkoj, stoje „kavčani“ za sada nema potvrde da su isti pucači bili angažovani u egzekucijama u Atini i na Krfu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar